Novosti

DANAS -1. Kup Rudolfa Perešina na aerodromu u Gubaševu u subotu, 3.10. 2015.

U subotu, 03. listopada 2015. godine na aerodromu Gubaševo kraj Zaboka bit će održan 1. Kup Rudolfa Perešina, natjecanje u preciznom slijetanju avionima, na kojem se očekuje 30-ak natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije.

Početak događanja je u 10,00 sati.

Već 18 godina u Gornjoj Stubici održava se manifestacija Susreti za Rudija, čiji su organizatori oduvijek željeli da se u sklopu nje održava i natjecanje u preciznom slijetanju avionima. S obzirom da u Gornjoj Stubici nema aerodroma, nastojalo se da natjecanje bude održano u Zagorju, što bliže Stubici, a otvaranjem Zagorskog aerodroma stvorena je mogućnost da se zamisao organizatora konačno i ostvari.

Valja istaknuti i to da je Zagrebački zrakoplovni savez lani planirao održati priredbu „Avioni nad gradom“ povodom 90 godina osnivanja prvog zrakoplovnog društva u Zagrebu. Predviđeno je bilo da četiri grupe aviona lete tri puta iznad Zagreba u razmaku od 5 minuta iznad četiri povijesna aerodroma Zagreba: Sveta Nedelja, Črnomerec, Borongaj i Lučko. Zbog izuzetno loših vremenskih uvjeta ta manifestacija nije održana. Iz navedenog razloga odlučeno je da ove godine dvije navedene manifestacije budu spojene.

Shodno tome, u subotu, 03. listopada od 10,00 sati najprije će biti održano natjecanje u preciznom slijetanju avionima u Gubaševu. U 15,30 sati avioni i motorni zmajevi poletjet će iz Gubaševa na grupne letove iznad Zagreba, gdje će grupe tri puta preletjeti Zagreb preko navedenih povijesnih aerodroma i centra grada, čime će biti obilježena 90. obljetnica osnivanja prvog zrakoplovnog društva u Zagrebu i 105 godina od početka zrakoplovnih aktivnosti u Zagrebu i Hrvatskoj.

HODOGRAM – GUBAŠEVO

10,00 sati – skok padobranaca

10,15 sati – svečano otvorenje natjecanja u preciznom slijetanju

10,30 sati – početak natjecanja

13,00 sati – završetak natjecanja

13,00 sati – nastup – akrobatski avion Skybolt, jedrilice, motorni zmajevi

14,00 sati – proglašenje pobjednika

15,00 sati – panorame

15,30 sati – odlazak aviona prema Zagrebu

Objavljeno 30.9. 2015.

Skip to content