Novosti

Danas, 22. 5. 2014. obilježen je Dan grada Zaboka.

Kod centralnog križa na zabočkom gradskom groblju u 8 sati položen je vijenac i zapaljene svijeće, a u OŠ K.Š.Gjalskog održana svečana sjednica Gradskog vijeća. U svom govoru gradonačelnik je najavio neke nove projekte i planove razvoja, a posebno je istaknuo vrijedne gospodarstvenike i njihove rezultate, izvrsne rezultate naših učenika i sportaša. Uz brojne uzvanike i goste koji su uveličali svećanost Župan Krapinsko – zagorske županije, Željko Kolar je istaknuo značajne pozitivne pomake u gospodarstvu. Oni su vidljivi gotovo u svim promatranim financijskim pokazateljima, kako što su rast ukupnih prihoda, udjela prihoda ostvarenih na stranim tržištima, neto dobiti.

U glazbeno dijelu programa nastupio je Zbor OŠ K. Š. Gjalskog koji je na državnom natjecanju zborova u Varaždinu osvojio srebrnu plaketu. Izveo je dvije skladbe uz klavirsku pratnju profesorice Tajane Lazović, a dirigentica i voditeljica zbora je profesoricaMateja Bunčić.

Nastupio je i mladi Filip Budić, dobitnik brojnih priznanja, učenik 3. razreda Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi K. Š. Gjalskog, izveo je na klarinetu: Chant Slave, autoraJosepha Edouarda Baratauz klavirsku pratnju profesorice Marije Marić.

Uz brojne čestitke i poklone na svoj umjetnički način pridružila se i naša poznata Zabočanka, doktorica umjetnosti, profesorica u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, gđa. Mirjana Smolić, svojim radom koji je dobrodošlica gostima Zaboka.

Uslijedila je dodjela priznanja Grada Zaboka. Predsjednik Gradskog vijeća Žarko Ivančić i gradonačelnik, Ivan Hanžek, uz čestitke, uručili su priznanja ovogodišnjim dobitnicima.

Povelja Grada Zaboka je dodijeljena profesorici Sofiji Keča za izuzetan doprinos u odgojno obrazovnom radu i doprinos u realizaciji brojnih projekata.

Obrazloženje:
Profesorica Sofija Keča, živi s obitelji u Zaboku i radi u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Zaboku, a studijjugoslavenskih jezika, književnosti i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.Po završetku studija zaposlila se u Školskom centru u Zaboku, a danas radi u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, 1999. godine promovirana je u zvanje mentorice, te 2003. godine napredovala u zvanje savjetnice.

Profesorica Sofija Keča postiže izvrsne odgojne i obrazovne rezultate. Vlastitim primjerima dobre prakse sudjeluje u brojnim školskim inovativnim projektima. Bila je dugogodišnja voditeljica Županijskog stručnog vijeća srednjoškolskih profesora Hrvatskoga jezika Krapinsko-zagorske županije, koju dužnost je obavljala od osnutka 1986. do 2011.U funkciji suradnice Agencije za odgoj i obrazovanje održala je niz radionica, stručnih predavanja i prezentacija od županijske, međužupanijske do državne razine u Zaboku, Zagrebu, Križevcima, Stubičkim Toplicama i Osijeku. Bila je članica tima koji je realizirao projekt: Osuvremenjivanje odgojno-obrazovnog procesa i rasterećenje učenika. Jedna je od suvoditeljicameđunarodnog projekta: Afirmativno korištenje slobodnog vremena radi smanjenja nasilja među mladima sa Srednjompoklicnom in tehniškom šolom Murska Sobota, osnovnom školom Puconci i Bodonci te Zvezom za tehnično kulturoSlovenije

(RC Prekomurje) iz Republike Slovenije od 2006. do 2009. godine.Moderatorica je Uvodne i Završne konferencije projekta Klikni&Uči.Osim toga izvrsno vodi različite kulturno – umjetničke programe, aktivno uključuje učenike u različite kulturne i umjetničke programe i događanja, manifestacije i priredbe u Zaboku i šire. Već dugi niz godina sudjeluje u organizaciji Manifestacije Dana Ksavera Šandora Gjalskog, a također je i urednica zbornika učeničkih literarnih i likovnih radova prijateljskih gradova Poreča, Crikvenice i Zaboka pod nazivom PoZiCa. Profesorica Kečausvom radu pokazuje veliki interes za učenike, potiče otvorenu komunikaciju i stvaratoplo i poticajno ozračje u razrednim odjelima. Svojim radom promiče ideje o ljudskom dostojanstvu i pravima svake osobe. Osobito je značajna njezina skrb o zdravlju i dobrobiti svakog učenika te dosljedno ukazivanje učenicima o štetnosti bilo kakvog ovisničkog ponašanja. Uključena je uaktivnosti vezane za ekološke i preventivneprograme škole. Osobnim primjerom afirmira kulturu zdravog životnog stila, ekološku osviještenost i odgovoran osobni i profesionalni život. Povelja Grada Zaboka je veliko HVALA za sve što je učinila za brojne generacije mladih i svoj grad.
Plaketa Grada Zaboka dodjeljena je tvrtki Valoviti papir Dunapack d.o.o. za izuzetan doprinos razvoju gospodarstva u Zaboku.

Obrazloženje:
Valoviti papir Dunapack d.o.o. sastavni je dio Prinzhorn Holdinga koji zapošljava približno 4.500 zaposlenika u 13 zemalja i tržišni je lider u reciklažnoj, papirnoj i ambalažnoj industriji. Godišnjom proizvodnjom od 1,8 milijuna tona valovitog kartona proizvedenog od recikliranog papira i sa godišnjim prometom od 1,1 Mlrd €, kompanija je pozicionirana na 3. mjestu proizvođača papira u Europi. Na području Republike Hrvatske kompanija posluje od 2002. godine, izgradnjom tvornice Valoviti papir Dunapack u Zaboku – prve Greenfield investicije u ovoj djelatnosti kod nas. Valoviti papir Dunapack d.o.o. posljednjih godina ostvaruje kontinuirani rast volumena prodaje, što pridonosi povećanju prihoda i ostvarivanju pozitivnog rezultata uz kontinuirano povećanje broja zaposlenih. Vrijednost početnog ulaganja bila je 23 Mio €, a sada kreće drugi investicijski ciklus od veljače ove godine, investicija vrijedna sveukupno 10,5 Mio €, a odnosi se na proširenje postojeće zgrade za 4.000 m2 (sa današnjih 14.000 na 18.000 m2) u koji će se smjestiti dvije nove linije za proizvodnju kutija. Osim toga modernizirat će se i povećati kapacitet i produktivnost postojećeg stroja za proizvodnju ploča tj. poluproizvoda iz kojeg se proizvode kutije koje su finalni proizvod.

Valoviti papir Dunapack d.o.o. zauzima značajnu poziciju u gospodarstvu kako na području Grada Zaboka i Županije, tako i Republike Hrvatske. Svojim poslovnim rezultatima nastavljaju raditi na prepoznatljivosti ove uspješne kompanije u regiji, ali i šire, uzposvećivanjepažnje zaštiti okoliša i adekvatnom nagrađivanju zaposlenika. Dodjela povelje Plaketa Grada Zaboka je priznanje za dugogodišnji doprinos razvoju gospodarstva i grada Zaboka.

Plaketa Grada Zaboka dodjeljena je i Opremi Špoljar d.o.o. za izuzetan doprinos razvoju gospodarstva u Zaboku.

Obrazloženje:

Oprema Špoljar d.o.o. Gubaševo 31 a, vl. Krešimir i Robert Špoljar, bavi se proizvodnjom kamionskih cerada, svih vrsta tendi, te digitalnim tiskom velikih formata.Sa poslovanjem su počeli 1979. god. pod nazivom tvrtke “Tendaplast” i u tom razdoblju su uspostavili brojne kontakte sa domaćim i stranim tvrtkama. Njihove usluge su koristile mnoge transportne i druge tvrtke. Poslovni partneri koji su koristili njihove usluge poznata su Hrvatska poduzeća npr. Tondach Hrvatska, Intereuropa, Podravka, Schenker, Lagermax AED, Zagrebačka pivovara d.d., Slavijatrans Petrinja, Automehanika d.d., Zagrebtrans Zagreb, Haring Europa te Špedtrans World d.o.o. Kroz 30 godina djelatnosti istaknuli su se među konkurentnim tvrtkama diljem regije, a zahvaljujući povjerenju klijenata i zadovoljnim kupcima proširili su ponudu. Tvrtka Oprema Špoljar d.o.o trenutno zapošljava 17- ero zaposlenika, a ukupna površina sa proizvodnom halom, uredima i skladištem sveukupno iznosi 1150 m². Plaketa Grada Zaboka je priznanje za dugogodišnji doprinos gospodarskom razvojugrada Zaboka.

U ime nagrađenih zahvalila je prof. Sofija Keča.

Gradonačelnik je na kraju sjednice zahvalio svima koji pomažu Zaboku u ostvarivanju ciljeva i planova, te pozvao sve prisutne da se uključe u humanitarno prikupljanje pomoći za unesrećene u poplavama, a koje uz ostale, organizira Grad Zabok.

Skip to content