Novosti

Danas obilježavamo Međunarodni dan volontera 5. prosinca

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Mreža udruga Zagor zajedno s partnerima već tradicionalno obilježava Međunarodni dan volontera kroz organizaciju konferencije i izložbu fotografija lokalnih volonterskih aktivnosti/akcija koje su se odvijale na području Krapinsko-zagorske županije u 2016. godini.

Cilj konferencije, koja će se održati danas u Centru za mlade KZŽ (zelena dvorana) u Zaboku je pregled trenutačnog stanja, rasprava o postojećim problemima vezanih uz volonterstvo, prijedlozima za poboljšanje vidljivosti i promocije lokalnog volonterstva te prikaz volontiranja kao društveno korisnim kako za pojedinca tako i za čitavu zajednicu.

PROGRAM 13:30 – 13:50

Pozdravni govor i otvaranje izložbe „Lokalne volonterske aktivnosti/akcije u 2016. godini“

13:50 – 14:00

Predstavljanje Volonterskog centra i servisa VolontirAJMO

14:00 – 15:00

World cafe: Izazovi volonterstva

1. Suradnja JLRS i OCD-a u svrhu razvoja volonterstva

2. Izazovi volontiranja među djecom i mladima

3. Zašto mladi (ne) volontiraju

15:00 – 15:30

Rezultati i zaključak

HVALA VAM DRAGI VOLNTERI NA VAŠEM TRUDU, RADU BEZ NAKNADE, DOBROJ VOLJI I DOBROTI, HUMANOSTI I SVEMU ŠTO ČINITE ZA DOBRO DRUGIH I OPĆE DOBRO ZAJEDNICE I DRUŠTVA.

ČESTITAMO VAM VAŠ DAN, MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA !

GRAD ZABOK

Skip to content