Novosti

Danas počinje 6. KIKI – još jedan nezaboravan filmski doživljaj za djecu

Kraj travnja u Zaboku i Krapinsko-zagorskoj županiji već je tradicionalno rezerviran za najmlađe filmoljupce i njihov ‘pohod’ na festival KIKI, koji u svojih pet festivalskih dana nudi izbor najbolje recentne svjetske filmske produkcije za djecu

Ovogodišnji, šesti po redu KIKI– međunarodni festival dječjeg filma održat će se od 24. do 28. travnja 2017., a organizaciju kao i do sada potpisuju Društvo Naša djeca Zabok i Građanska organizacija za kulturu – GOKUL. Filmski program prikazivat će se u Multimedijskom centru − kinu u Zaboku, a dio programa gledatelji će biti u prilici pogledati i u Krapini.

U pet natjecateljskih programa bit će prikazano više od trideset filmova iz Albanije, Australije, Brazila, Estonije, Francuske, Grčke, Kanade, Njemačke, Nizozemske, Norveške, Novog Zelanda, Mauricijusa,Rusije, Španjolske, Švicarske, Švedske, Velike Britanije i Hrvatske. O pobjedniku festivala odlučivat će dječji žiri, u koji su ove godine izabrani Dora Vranić, Petar Bašić i Igor Jadan.

Kako je prvenstvena zadaća ovog festivala razvoj filmske publike kroz poticanje aktivnog gledanja filmova već od najranije dobi, ona se ispunjava kroz popratne festivalske, ali i predfestivalske programe – tako je već od ožujka organiziranaradionica Kako gledati film u kojoj mali polaznici pod vodstvom Višnje Vukašinović razvijaju vještine prepoznavanja i analize različitih filmskih izražajnih sredstava, učeći kako kvalitetno gledati i kritički vrednovati filmove. Također,filmske projekcije u vrijeme trajanja festivala i ove će godine biti popraćene vođenim razgovorima o poglednim filmovima, a ulogu moderatora druge godine zaredom preuzima novinar, pisac, kritičar, scenarist i filmski redatelj Anđelo Jurkas.

Priliku za kreativno izražavanje i edukaciju u području animacije posjetitelji će moći iskoristiti na čak dvije radionice animacije, koje će se održati u suradnji s organizacijom OTTOmani iz Italije i Školom animiranog filma iz Čakovca, a u sklopu ovogodišnjeg KIKI-ja bit će održan i stručni skup za učitelje i nastavnike s područja Krapinsko-zagorske županije, na temu medijske i filmske pismenosti.

Stranice festivala:

http://kiki.taborfilmfestival.com/

https://www.facebook.com/kikikidsfilmfestival/?fref=ts

.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content