Novosti

Dani otvorenih vrata EU projekata

U Gradskoj galeriji Grada Zaboka u tijeku je predavanje koje su organizirali Grad Zabok i Zagorska razvojna agencija u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata, a na temu Mogućnosti financiranja iz mehanizama integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU).

Cilj je potaknuti građane da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe

„Dani otvorenih vrata EU projekata“ predstavljaju način na koji se Hrvatska ove godine uključila u širu kampanju koju provodi Europska komisija pod nazivom “Europe in My Region“, a čiji je cilj potaknuti građane da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe.

Kako bi pridonijela spomenutom cilju u svojoj regiji, Krapinsko-zagorska županija uključila se i ove godine u promotivnu kampanju kroz organizaciju raznih predstavljanja, javnih tribina i radionica vezanih za aktualne teme pripreme i provedbe projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije.

Program ovogodišnjih dana otvorenih vrata u Krapinsko-zagorskoj županiji traje od 07. do 11. svibnja 2018. godine na raznim lokacijama diljem Županije. U Pregradi će se održati predstavljanje projekta unapređenja zdravstvene zaštite, u Krapini će se kroz predavanje skrenuti pozornost na najčešće greške kod provedbe projekata, u Mariji Bistrici će se kroz kulinarske radionice učiti tradiciji i zagorskim štruklama, dok će se u Energetskom centru Bračak predstaviti će se projekt Eco office, a u Zaboku mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja.

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz projekt Znanjem za europsko zajedništvo. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.427.700,07 kn, dok udio EU sufinanciranja iznosi 1.213.545,06 kn.

Skip to content