Novosti

DEKANATSKI KRIŽNI PUT KRAPINA – SVETI KRIŽ ZAČRETJE – ZABOK u subotu 30.03.2019.

Pobožnost ovogodišnjeg 18. Krapinskog Izviđačkog križnog puta, želi se malo proširiti na dekanatsku razinu, te ove godine obuhvaća tri župe: Krapinu, Sveti Križ Začretje i Zabok.

Naime, krenut će se iz dvije župe i naći će se u trećoj na završnoj postaji, sv. Misi i kratkom Korizmenom koncertu.

KRAPINA

Iz župne crkve sv. Nikole biskupa u Krapini krenut će se s uvodnom molitvom i prvom postajom u 9.00. U crkvi će se okupiti župljani krapinske župe te župljani župe Sveti Križ Začretje, koji će iz Svetog Križa Začretja biti dovezeni autobusom. Tu se okupljaju i dragi gosti, osobito izviđači iz drugih mjesta Hrvatske. Pobožnost će se nastaviti gradskim ulicama i parkom do franjevačke crkve, te prema Šapcu, Bobovju, Pristavi Krapinskoj, Gornjoj Pačetini i prema župnoj crkvi u Svetom Križu Začretje.

ZABOK

Jedan sat kasnije, u 10.00 vjernici župe Zabok kreću na Križni put prema Svetom Križu Začretje, Naselje Tršinski, Zabočka cesta, Kapelica sv. Antun – Grabrovec, Štrucljevo i Pustool Začretski gdje će po dolasku vjernika iz Krapine i vjernika iz Zaboka, biti četrnaesta postaja i završna molitva te sv. Misa.

SVETI KRIŽ ZAČRETJE

14:00 Završetak križnog puta i sveta Misa

Sv. Misu će pučkim pjevanjem animirati pučki pjevači i župni zbor sv. Cecilije iz Kaštel Lukšića.

Nakon sv. Mise, bit će kraći korizmeni koncert već spomenutih pučkih pjevača, a po završetku koncerta bit će okrepa za sve hodočasnike u Pastoralnom centru u Svetom Križu Začretje.

Prijevoz kući bit će organiziran autobusima.

Pozivamo sve vjernike na ovu pobožnost, a osobito djecu i mlade! Dionica križnog puta je bez velikih uzbrdica!!!

Pripremio: Darko Fiket, župni medijski suradnik Tiskovnog ureda

Skip to content