Novosti

Deset zlata za Janu Vranić i jedan juniorski rekord

U organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza na 50 metarskom bazenu PVC Mladost u Zagrebu održano je Prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine. Nastupilo je ukupno 312 plivača iz plivačica iz 30 hrvatskih klubova, među kojima su naravno bili plivačice i plivačice zabočkog Olimpa. Put Zagreb prof. Ivica Androić poveo je plivačice: Janu Vranić (2000. godište), Magdu Slovenec, Lanu Halapir ( 2002.), Laru Lončarić, Hanu Sivec (obje 2003.) i Tesu Novak (2004.), te plivače: Tina Bogdanića (1999.), Karla Iljaša (2000.), Nikolu Ivekovića (2001.), Lovru Futivia, Davida Benčića (oba 2002. ) i Vilija Siveca (2003.). Svi oni prethodno su ostvarili normu za nastup na državnoj smotri.

Nakon četiri natjecateljska dana Olimp Zabok kući se vratio ukupno sa čak 16 medalja, od čega je deset bilo zlatnog, a šest srebrnog sjaja. Prednjačila je očekivano Jana Vranić koja je osvojila čak deset zlatnih medalja, a oborila je hrvatski rekord u konkurenciji juniorki na 100 metara slobodno i on sada iznosi 56.73.

Već prvog natjecateljskog dana Jana Vranić je najavila da će ovo biti njeno natjecanje i osvojila je četiri zlatne medalje. Na 50 leptir otplivala je rezultat 27,24 čime je osvojila zlato u mlađe seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, a isti je uspjeh ponovila i na 200 slobodno rezultatom 2:05,44.

Od ostalih prvog natjecateljskog dana valja istaknuti peto mjesto Karla Ilijaša na 1.500 metara, sedmo mjesto u B finalu na 200 slobodno Tese Novak među mlađim juniorkama, te deveto mjesto mješovite štafete Olimpa na 4×100 mješovito, za koju su nastupili Tin Bogdanić, Lara Lončarić, Karlo Ilijaš i Jana Vranić.

Za Olimpovce je još uspješniji bio drugi natjecateljski dan u kojem je osvojeno šest medalja. Jana Vranić ponovila je uspjeh od prošlog dana i osvojila četiri nove zlatne medalje u mlađe seniorskoj i juniorskoj konkurenciji i to u disciplinama 50 slobodno i 100 leptir. Na 50 slobodno plivala je u vremenu 26,33, a na 100 leptir 1:02,45.

Preostale dvije medalje srebrnog sjaja osvojio je Karlo Ilijaš u mlađe seniorskoj i juniorskoj konkurenciji u disciplini 400 mješovito. Tesa Novak i Hana Sivec plivale su B finale na 100 leptir u konkurenciji mlađih juniorki. Tesa je bila peta, a Hana šesta. U istoj disciplini, ali u C finalu, Lana Halapir bila je deseta, a C finale plivala je i Hana Sivec u disciplini 50 slobodno, gdje je zauzela osmo mjesto.

Mlađe juniorska ženska štafeta Olimpa u sastavu: Tesa Novak, Hana Sivec, Magda Slovenec i Lana Halapir na 4 x 200 slobodno osvojila je četvrto mjesto, a muška u sastavu: Vili Sivec, Nikola Iveković, Lovro Futivić i David Benčić osmo. Juniorska ženska štafeta Olimpa u sastavu: Jana Vranić, Hana Sivec, Tesa Novak i Magda Slovenec je na 4 x 200 slobodno osvojila osmo mjesto, a muška štafeta u sastavu: Vili Sivec, Tin Bogdanić, Nikola Iveković i Karlo Iljaš šesto.

Pretposljednjeg dana natjecanja najbolji rezultat je ostvario Karlo Iljaš koji je plivao u A finalu discipline 200 leptir i zauzeo ukupno peto mjesto među juniorima, a na 800 slobodno je bio osmi. Vili Sivec je u B finalu na 200 leptir u mlađim juniorima bio ukupno šesti, a Hana Sivec također u B finalu osma. Mlađe juniorska štafeta Olimpa na 4 x 100 slobodno u sastavu: Tesa Novak, Hana Sivec, Magda Slovenec i Lana Halapir bila je sedma, a muška u sastavu Vili Sivec, Nikola Iveković, Lovro Futivić i David Benčić osma.

Jana Vranić na najbolji je način započela, ali i završila državnu smotru. Posljednjeg natjecateljskog dana postavila je novi rekord na 100 slobodno za juniorke. Jana je čak dva puta u jednom danu rušila rekord. Prvo je u kvalifikacijama plivala 56.95, a potom u A finlau 56.73, čime je osvojila još dvije zlatne medalje u mlađe seniorskoj u juniorskoj konkurenciji.

Juniorska mješovita štafeta Olimpa na 4 x 100 slobodno u sastavu: Jana Vranić, Tin Bogdanić, Tesa Novak i Karlo Iljaš osvojila je srebrnu medalju, dok je mlađe juniorska mješovita štafeta u sastavu: Nikola Iveković, Hana Sivec, Vili Sivec i Lana Halapir bila jčetvrta.

U B finalu na 400 slobodno Tesa Novak osvojila je sedmo mjesto u konkurenciji mlađih juniorkami. C finala plivali su Karlo Iljaš, Tesa Novak, Vili Sivec, svi na 400 slobodno, Hana Sivec na 100 slobodno i Lara Lončarić na 200 prsno, te Tesa Novak na 100 slobodno.

Skip to content