Novosti

Deseti godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika – 48 SATI

Deseti godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika – 48 SATI, održan je od 21. do 23. studenoga u Splitu u Hotelu Le Méridien Lav. Organizatori susreta su Udruga gradova u Republici Hrvatskoj i poslovni tjednik Lider, a glavne teme o kojima će se razgovarati na ovogodišnjem susretu su: dobre prakse lokalne samouprave, izvori financiranja lokalnih projekata, obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost te digitalne lokalne zajednice.

>>>Otvorena konferencija 48 sati – Turk: Udruga gradova želi poslati poruku da je partner građanima

Fokus raspravama obradit će se pitanja sigurnosti lokalnih zajednica, gospodarenja otpadom i planirana porezna reforma. U sklopu panel rasprave o budućnosti lokalne samouprave raspravljat će se planirane zakonodavne izmjene i aktivnosti nadležnih tijela koje će utjecati na lokalnu samoupravu u idućim godinama.

>>>Žalac: Uskoro će preko pola Hrvatske imati status potpomognutog područja

Susret i ove godine okuplja one čija suradnja je presudna za razvoj i napredak lokalnih zajednica – gradonačelnike, poduzetnike te predstavnike Vlade. Očekuje se sudjelovanje oko 350 predstavnika lokalne samouprave i gospodarstva, od kojih je 70 gradonačelnika, a sudjelovanje su najavili ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar uprave Lovro Kuščević, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

>>>Z. Marić: Jedinicama lokalne samouprave prepuštamo 1,4 milijarde kuna (foto)

Cilj skupa je raspraviti i definirati mogućnosti suradnje javnog i privatnog sektora u svrhu poticanja razvoja lokalnih jedinica te predstaviti uspješne primjere i iskustva u područjima od zajedničkog interesa gradonačelnicima i poduzetnicima.

Izvor: https://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/hrvatska/deseti-godisnji-susret-gradonacelnika-i-poduzetnika-48-sati/

Skip to content