Novosti

DESETI ROĐENDAN PD “Zagorske steze”

Planinarsko društvo ‘Zagorske steze’ iz Zaboka proslavilo je prigodnom svečanošću i druženjem kod svog planinarskog doma Picelj, deset godina djelovanja

Idu steze z brega do brega… i tak deset let

Na svečanosti povodom desete obljetnice dodijeljena su jubilarna priznanja onim članovima koji su u društvu od početka, a Hrvatski planinarski savez dodijelio je brončani znak najaktivnijim članovima.

Voljeti prirodu, živjeti s njom i čuvati je, neke su od osnovnih premisa planinara. Kad se tome doda druženje i prijateljstvo, kao da smo opisali članove Planinarskog društva Zagorske steze iz Zaboka. Zabočki su planinari protekle nedjelje, kod svog doma Picelj, proslavili deseti rođendan. Njihov su veliki jubilej došli s njima proslaviti i njihov rad pohvaliti gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, županica Sonja Borovčak te saborski zastupnici Dunja Špoljar i Željko Kolar. Predsjednik PD Zagorske steze, Nikola Turk, predstavio je rad društva kroz proteklih deset godina, ali je i prisjetio okupljene na same početke stvaranja društva. –Ponosni smo što danas imamo 100 članova, a tu ćemo brojku još povećavati budući da planiramo ostvariti suradnju s vrtićima te osnovnim i srednjim školama – rekao je predsjednik Turk. Za istaknut rad u planinarstvu, član izvršnog odbora Hrvatskog planinarskog saveza, Tomislav Zrinski, dodijelio je nekim članovima brončani znak. Tako su se tim vrijednim priznanjem krovne udruge hrvatskih planinara okitili Viktorija Babić, Franjo Bivol, Stjepan Črnjević, Ivica Franić, Ivan Halapir, Marijan Hrastinski, Nada Hrastinski, Mario Presečki, Katarina Kraljić, Branka Sadaić, Dinka Tomašković Presečki i Giulliano Sandroni. Jubilarna su priznanja pak, za deset godina kontinuiranog djelovanja u planinarskom društvu, dobili Marina Bajs Šemovčan, Mirela Čačko, Krešimir Črnjević, Stjepan Črnjević, Branko Fotivec, Božena i Ivan Halapir, Marijan i Nada Hrastinski, Branko i Katarina Kraljić, Branka i Ivan Sadaić, Nikola Turk, Damir Valec, Željka i Mihael Vukić. Godišnjak o prvih deset godina društva predstavila je urednica Dinka Tomašković Presečki, a dopredsjednik Stjepan Hanžić predstavio je projekte za buduće razdoblje. Pred kraj formalnog dijela proslave, dopredsjednica Dubravka Hržica, koja je i vodila čitav program, pozvala je članove udruge Fortuna Art da predaju svoj poklon, sliku, predsjedniku Turku budući da je upravo ta udruga protekle godine u suradnji s Zagorskim stezama u Zaboku održala likovnu koloniju. Planinare i njihove goste glazbom su zabavljali članovi Limene glazbe Prosenik te uvijek veseli Črleni lajbeki.
Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content