Novosti

Devet zagorskih gradonačelnika i načelnika potpisalo Sporazum za ublažavanje financijskih poteškoća

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić potpisala je u ponedjeljak, 19. siječnja 2015. godine u Zaboku sa gradonačelnicima i načelnicima devet zagorskih gradova i općina Sporazum za ublažavanje financijskih poteškoća određenog dijela građana, odnosno Sporazum o otpisu dugova blokiranim najsiromašnijim građanima.

Sporazum su potpisali gradonačelnici Klanjca, Oroslavja, Pregrade, Zaboka te načelnici Bedekovčine, Huma na Sutli, Kumrovca, Svetog Križa Začretja i Tuhlja.

Nakon potpisivanja sporazuma, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić pojasnila je tko se i na koji način može prijaviti za tu mjeru te je istaknula da je riječ o jednokratnoj mjeri koja će za određeni broj građana zaista značiti novi početak. Ministrica Opačić je također najavila da je to samo jedna od mjera, odnosno prva koja bi trebala pomoći socijalno najugroženijim građanima te da uskoro slijedi slijedi nova – zakonska mjera osobnog stečaja. Dodala je da će upravo oni građani kojima se prvima odobri mjera za otpis dugova proći i kroz edukaciju kako da se ponovo ne nađu u istim problemima.

Župan Željko Kolar također je bio na potpisivanju Sporazuma, te je tom prilikom istaknuo da ova mjera pokazuje da je aktualna Vlada socijaldemokratska i da se brine o najugroženijim slojevima društva te je tom prilikom pozvao sve gradonačelnike i načelnike koji to još nisu, da podrže ove mjeru. ”Poziv je upućen svima, jer ova mjera nema boju. U ovom trenutku bilo bi pogubno da oni gradonačelnici i načelnici koji nisu iste političke opcije, zbog politike i zbog toga što smo ušli u izbornu godinu ne podrže ovu mjeru”, rekao je župan Kolar.

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, koji je bio domaćin potpisivanja Sporazuma, izrazio je zadovoljstvo, istaknuvši da ova mjera predstavlja jedan od alata kojima će se lakše rješavati problemi koji su vezani za otpis potraživanja prema građanima koji su u izrazito teškim socijalnim prilikama.

Izvor: www.kzžNa mrežnim stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih nalaze se osnovne informacije o načinu ostvarivanja prava na otpis dugova. Informacije možete vidjeti ovdje:
http://www.mspm.hr/novosti/vijesti/koraci_za_novi_pocetak_kako_duznik_moze_pristupiti_mjeri_otpisa_duga_odgodi_ovrhe

Skip to content