Novosti

DJECA IZ DRUŠTVA NAŠA DJECA ZABOK SUDJELOVALA NA 25. INTERNACIONALNOJ FILMSKOJ RADIONICI U ČAKOVCU

Jubilarna, 25. Internacionalna filmska radionica (IRF) održala se u Čakovcu od 24. lipnja do 1. srpnja 2018. godine u organizaciji Škole animiranog filma Čakovec (ŠAF).

Internacionalne filmske radionice u organizaciji Škole animiranog filma iz Čakovca kontinuirano se održavaju od 1998. godine. Na njima sudjeluju mnogobrojni poznati autori animiranih filmova iz cijelog svijeta, a ove se godine jubilarna 25. Internacionalna filmska radionica održala od 24. lipnja do 1. srpnja.

Na 25. Internacionalnoj filmskoj radionici sudjelovala su djeca iz Bratislave, Sv. Petra Orehovca, Velikog Trgovišća, Čakovca te članovi i članice Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća DND-a Zabok u sastavu Ana Grah, Tara Valić, Lana Repovečki i Luka Tisanić. Zabočani su na 25. IRF pozvani zbog sudjelovanja na radionici ŠAF-a u sklopu 7. KIKI festivala na kojoj su pokazali veliko zanimanje za izradu animiranih filmova.

Ove su godine voditelji radionica animacije bili Marie Clarie Juin iz Francuske i Tomaš Danay iz Slovačke. Djeca su s voditeljima izradila dva animirana filma u tehnikama crteža, kolaža i plastelina na teme „snovi“ i „rođendanska proslava“.

Osim radionica animacije, za djecu je bio organiziran izlet na kojem su se djeca upoznala s ljepotama Međimurja, lončarskim obrtom, posjetila najsjeverniju točku Hrvatske, vozila se na skeli na Muri te se okupala u toplicama u Svetom Martinu na Muri.

Završna projekcija filmova koji su se izrađivali na 25. IRF-u, kao i ŠAF-ova godišnja produkcija bili su prikazani u subotu 30. lipnja u dvorani Centra za kulturu Čakovec. Zabočku djecu vodila je volonterka i voditeljica Dječjeg foruma Društva „Naša djeca“ Zabok Jana Borovčak koja je zajedno s djecom iskazala veliko oduševljenje sudjelovanjem na 25. Internacionalnoj filmskoj radionici u Čakovcu.

Skip to content