Novosti

DJECA UŽIVALA NA DANU IGARA U ZABOKU

Društvo Naša djeca Zabok u subotu 17. rujna organiziralo je tradicionalnu manifestaciju Dan igara u Parku Milana Prpića te su za djecu pripremili raznolike zabavne igre, kreativne radionice i oslikavanje lica.

Društvo Naša djeca tijekom cijele godine organizira igre za djecu, jer je to jedna od aktivnosti koju djeca jako vole i u kojoj posebno uživaju. Prošlu su subotu doista uživala u igrama poput uže ispod stolice, oblačenje stolica, jabuka na stolici, mali kuhari, prenošenje loptica, luckasto kuglanje i prenošenje balona koje su bile namijenjene ekipama. Za one koji se vole pojedinačno igrati bile su pripremljene igre kao što su gađanje mete, hula-hop, gumi-gumi, frizbi, preskakanje užeta.

Po prvi puta za djecu je organizirana „Potraga“ u kojoj su tri ekipe po tri člana dobile posebne zadatke i zagonetke te trebali pronaći razne punktove po gradu Zaboku. Ova igra im se posebno dopala te su izrazili želju da će se ponovo uključiti i sljedeće godine što znači da će igra „Potraga“ postati tradicionalnom igrom povodom Dana igara.

Osim igara tu je bilo i niz likovno-kreativnih radionica za djecu, a posebno iznenađenje je svakako bio ‘face painting’ u kojemu su uživali oni najmlađi te se oslikanog lica igrali u parku.

Aktivnosti Društva Naša djeca Zabok provode se uz veliko i nesebično zalaganje volontera i volonterki DND-a koji svoje slobodno vrijeme daruju djeci. Brojne volonterke i volonteri svih dobnih skupina, od onih najmlađih, uključenih u odgoj za volontiranje pa preko srednjoškolaca do odraslih bili su uključeni u organizaciju i realizaciju Dana igara i na taj način dali svoj veliki doprinos ne samo ovim igrama nego i promociji volontiranja s ciljem vrednovanja i prepoznavanja volonterskih aktivnosti te jačanju svijesti o vrijednosti i važnosti volonterskog rada koji se provodi u sklopu projekta „Prebaci na volontiranje!

Skip to content