Novosti

DJEČJI TJEDAN U ZABOKU OKUPIO PREKO 500 DJECE NA RAZNOLIKIM PROGRAMIMA I AKTIVNOSTIMA

Zabavne igre za djecu

Prvi dan Dječjeg tjedna – Međunarodni dan djeteta rezerviran je za zabavne igre i okupljanje djece na Trgu K.Š. Đalskog. Ove su godine zbog kiše zabavne igre organizirane u Osnovnoj školi K.Š. Gjalskog i Dječjem vrtiću Zipkica tako da je oko 300-tinjak djece uživalo u raznolikim igrama poput luckasto kuglanje, utrka gusjenica, prenošenje kikirikija, utrka riba, gumi-gumi na drugačiji način, bacanje kolutova, gađanje mete, jabuka na stolici, prenošenje pung-pong loptica…

Posjet gradonačelniku – dogovoreno postavljenja javne rasvjete u Ulici Vladimira Nazora

Jedan dan u Dječjem tjednu rezerviran je za posjet djece gradonačelniku. Ovoga su puta gradonačelnika Ivana Hanžeka i zamjenicu Nevenku Gregurić posjetili članovi Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma te mu postavili nekoliko aktualnih pitanja vezanih u grad Zabok kao što su dječja igrališta, biciklističke staze, šetnica, uređenje grada i sl. te mu pokazali glazbeni spot za pjesmu „Ne treba nam šećer“ koji su ovoga ljeta snimali zajedno sa Zabočkim mališanima. Nakon dugogodišnjih rasprava vezano uz nepostojanje rasvjete u Ulici Vladimira Nazora gdje stanujevelik broj djece dogovoreno je postavljanje javne rasvjete kako bi djeca mogla bez straha i bezbrižno ići u školu i na svoje popodnevne aktivnosti kad padne mrak. Također se Gradonačelnik sjetio svog obećanja da će se u Zaboku napraviti fontana, što su djeca predložila, te će se ovaj prijedlog realizirati u proljeće 2017.

Predstava i film za predškolce i osnovnoškolce

U prepunoj kino dvorani u Zaboku u organizaciji Društva Naša djeca i udruge Gokul za djecu iz Dječjeg vrtića Zipkica i Osnovne škole K. Š Gjalskog organizirana je predstava „Crvenkapica“ u izvedbi Teatra Poco Loco iz Zagreba u kojoj su mališani posebno uživali jer su dobili priliku aktivno se uključiti u samu predstavu. Za one nešto starije pušten je prekrasan edukativni animirani film „Dječak i svijet“ koji koristi brojne umjetničke tehnike prikazujući probleme suvremenog svijeta u dječjim očima.

NIVEA PROJEKT – radionica izrade igračaka i igara za djecu i roditelje

Uz brojne tradicionalne aktivnosti ovogodišnji Dječji tjedan obogaćen je i novom aktivnošću u okviru projekta društvene odgovornosti„Neka odrastanje bude dječja igra“ koji Savez društava Naša djeca Hrvatske provodi s tvrtkomBeiersdorf te su volonteri DND-a iz cijele Hrvatske s djecom i roditeljima izrađivali igre i igračke, a u projekt se uključilo i Društvo Naša djeca Zabok. Cilj je ovoga projekta da se organiziraju aktivnosti u kojima djeca i roditelji provode slobodno vrijeme u kreativnim aktivnostima i da se zajedno druže. Najoriginalnije igre i igračke nastale na ovoj radionici bit će izložene u Etnografskom muzeju u Zagrebu.

Radionica „Ovisnosti“

Za članove Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma organizirana je radionica „Ovisnosti“ s ciljem povećanja znanja djece o različitim sredstvima ovisnosti kako bi im se osvijestile opasnosti pušenja, alkohola, droga, ali i ovisnosti o internetu, igricama i slično…

U Dječjem je tjednu s radom započela i Igraonica „Kutić slikovnica“ koja okuplja djecu od 3 do 6 godina koja ne idu u vrtić, a za djecu i roditelje u Gradskoj knjižnici nastavljen je program Čitaj mi! koji je započeo prije tri godine, a cilj mu je promocija čitanja na glas djeci od najranije dobi.

Dječji tjedan u Zaboku realiziran je zahvaljujući mnogobrojnim volonterima i volonterkama DND-a koje daruju svoje slobodno vrijeme za dobrobit djece.

Pripemila: Jasenka Borovčak

Skip to content