Novosti

DND ZABOK SUDJELOVAO NA LJETNOJ ŠKOLI SAVEZA DND HRVATSKE

Ljetna škola Saveza DND-a Hrvatske za dužnosnike iz Društava Naša djeca održana je u Opatiji od 29.6. – 1.7. 2012. godine. Na Savjetovanju za dužnosnike sudjelovalo je 20-tak predsjednika i tajnika osnovnih DND-a iz cijele Hrvatske s ciljem dodatne edukacije te razmjene iskustava.

Od aktualnih tema na Savjetovanju su predstavljeni programi pomoći Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, EU fondovi te je predstavljen IPA projekt prekogranične suradnje Slovenija i Hrvatska „Djeca i mladi ne priznaju granice“ koji Savez DND-a Hrvatske provodi zajedno s 20 Društava Naša djeca. S obzirom na to da se Ljetna škola održala u Opatiji organiziran je posjet DND-u Opatija koji je sve sudionike upoznao sa svojim brojnim programima i projektima, a ove godine slave 60 godine postojanja.

Tajnica DND-a Zabok Jasenka Borovčak u okviru Savjetovanja predstavila je temu Potencijalno okruženje za razvoj civilnog društva, uvijek aktualnu temu volontiranje-vezano uz obilježavanje 2011. – Europske godine volontiranja te novi projekt DND-a Zabok „Zdravo i fino“ koji se provodi s Dječjim g radskim vijećem Grada Zaboka.

Savez DND-a Hrvatske zajedno s osnovnim Društvima Naša djeca uključit će se u obilježavanje Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti, a u okviru održavanja Međunarodne konferencije „Dijete u gradu“ koja će se održati u Zagrebu od 26.-28.9. 2012. u izradu prigodne publikacije s dječjim porukama i mišljenjima uključit će se djeca iz Dječjih foruma, Dječjih vijeća i Društava Naša djeca.

Savjetovanje su vodile Snježana Krpes, programsko-organizacijska savjetnica u Savezu DND-a Hrvatske i Sanja Škorić v.d. tajnica Saveza, a prisutne je pozdravila i sudjelovala u radu Savjetovanja predsjednica Saveza prof.dr.sc. Aida Salihagić-Kadić.

Pripremila: Jasenka Borovčak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content