Novosti

DRAGOVOLJCI I VETERANI DOMOVINSKOG RATA NAŠE ŽUPANIJE NA 25. BRANITELJSKIM IGRAMA OSVOJLI 3. MJESTO U STRELJAŠTVU

U Crikvenici su 15. i 16.10.2021. godine održane su 25. državne sportske igrama Udruge dragovoljca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske na kojim se okupilo oko 500 hrvatskih branitelja iz dvadeset podružnica i iz UDVDR Grada Zagreba. Ove godine sportske igre su održane pod nazivom „Crikvenica 2020.-2021.“

uz domaćinstvo Podružnice UDVDR Županije Primorsko-goranske. Posebnost jubilarnog 25.natjecanja je u činjenici da su članovi udruge mogli nastupati isključivo ukoliko su imali COVID-19 potvrde o cijepljenju, a u odnosu na sva protekla reducirano na svega 5. natjecateljskih disciplina. Natjecanje se održalo nakon godine prekida uzrokovano pandemijom i uključilo je i godinu 2020 kada igre nisu održane.

Svečanost otvorenja sportskih igara održana je na Trgu Stjepana Radića na rivi u Crikvenici uz izaslanika predsjednika Vlade RH ministra Olega Butkovića, župana Primorsko-goranskog Zlatka Komadinu, gradonačelnika Crikvenice Damira Rukavine i domaćina predsjednika UDVDR RH umirovljenog general pukovnika Đure Dečaka. U prigodnom govoru Predsjednik Milanović je rekao da su se u Crikvenici okupili ljudi koji su 1991. godine išli u nepoznato, u najopasnije, braniti svoju malu ali jedinu domovinu od neprijatelja koji je bio puno jači. U obrani je na početku sudjelovalo malo dobrih i malo pravih ljudi, bilo ih je samo nekoliko tisuća od nas više milijuna, naveo je Milanović obraćajući se sudionicima 25. državnog sportskog natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH uputio je zahvalu hrvatskim braniteljima za ostvarenu slobodu te je otvorio 25.sportsko natjecanje UDVDR RH.

U pet sportova, i to uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, natjecale su se ekipe u boćanju (crikvenički `Gornji kraj`), šahu (Školska sportska dvorana OŠ Zvonka Cara) i u stolnom tenisu (Gradska sportska dvorana) u Crikvenici, a u disciplinama streljaštvu i kuglanju natjecanja su se odvijala u Rijeci, i to u Sportskom centru „3. maja“. Za sve natjecatelje osiguran je smještaj i prehrana u hotelu AD TURRES u Crikvenici te prigodne majice sportskih igara sa kapama.

Nakon održanih natjecanja po športovima na svečanosti završetka sportskih igara najuspješnijim natjecateljima uručeni su pehari i medalje. Najuspješnija natjecateljska ekipa UDVDR Županije Krapinsko-zagorske bila je ekipa u streljaštvu u sastavu HORVAT VELJKO, JUTRIŠA MLADEN i GALOIĆ BORIS, osvojivši ekipno treće mjesto za što su nagrađeni medaljama i peharom.

Potporu odlasku na natjecanje hrvatskih branitelja u Crikvenicu dali grad Zabok i Županija Krapinsko-zagorska.

Skip to content