Novosti

Dubrava Zabočka i područje Bračaka pod vodom

I danas ujutro građani se još uvijek bore s poplavama i zbrajaju štete koje im je donijelo jako olujno nevrijeme. Najteže je stanje trenutno na području Zaboka, no vatrogasci tvrde da se voda povlači

U Špičkovini poplava prijeti dvjema kućama i gospodarskoj zgradi, pa su vlasnici pustili svinje na dvorište. Na terenu su i vatrogasci koji ispumpavaju vodu. Nabujala voda poplavila je kuće i dvorišta u Dubravi Zabočkoj, kao i na području Bračaka. Veliku je štetu pretrpjela i Vrtlarija Čuček čiji su staklenici i plastenici u potpunosti poplavljeno. Jučer oko 19 sati građani Zaboka su u blizini Gorupa i benzinske crpke punili vreće da zaštite kuće i dvorišta. Na loborskom području situacija se normalizirala, a državna cesta Zlatar- Zlatar Bistrica ponovno je prohodna za promet.

Cesta koja od Oroslavja vodi prema Dubravi Zabočkoj, a ujedno je i alternativni pravac dok se gradi brza cesta kroz Andraševec je pod vodom i njome promet nije moguć. Promet nije moguć ni cestom Đurmanec – Žutnica, te Donja Batina – Čubeki – Zlatar. Tijekom jučerašnjeg dana i bedekovčanski vatrogasci su se cijeli dan borili s nabujalim potocima.

Velike vode iz vodotoka izazvale su poplave u kućama, pogotovo u Brestovcu Orehovičkom i Bedekovčini. Tijekom današnjeg jutra u Zaboku su se već nekoliko puta oglasile sirene. Naša ekipa je na terenu i uskoro donosimo nove informacije i video snimke o zatečenom stanju.

Izvor: Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content