Novosti

Europska oznaka kvalitete za eTwinning projekt „ArchitekTouren“

Učenici 2.HTT i 3. HTT koji uče njemački kao prvi strani jezik sudjelovali su u školskoj godini 2018./2019. pod mentorstvom prof. Ljubice Savić u međunarodnom eTwinning projektu na njemačkom jeziku pod nazivom ArchitekTouren. Projekt je realiziran u suradnji s učenicima iz Mađarske, Grčke i Kolumbije.

Tijekom ovog projekta na njemačkom jeziku, učenici su obnovili svoje znanje o arhitektonskim stilovima i istražili primjere građevina obrađenih stilskih razdoblja u vlastitoj zemlji. Osim građevina svoje zemlje, učenici su imali prilike upoznati povijesne građevine zemalja partnera i kreirati zajedničke virtualne šetnje. Posebna vrijednost projekta su originalne učeničke fotografije, korištene u pet tematskih e-knjiga te u virtualnim šetnjama u kojima su učenici partnerima zadavali kreativne i zanimljive zadatke i pitanja.

Ciljevi projekta bili su primjena znanja iz nekoliko nastavnih predmeta (povijest, povijest umjetnosti i kulturno-povijesna baština, organizacija poslovanja poduzeća), razvoj digitalne kompetencije učenika kroz korištenje novih digitalnih alata, te aktivna i kreativna primjena njemačkog jezika.

Posebna vrijednost projekta je međunarodna suradnja škole s drugim odgojno-obrazovnim institucijama iz inozemstva, te međunarodna promocija naše škole.

Ovo je već četvrti međunarodni eTwinning projekt naših hotelijera na njemačkom jeziku, koji je dobio Europsku oznaku kvalitete. Projektne aktivnosti trajale su od ožujka do lipnja 2019.

Skip to content