Novosti

Eva Novak treća na likovnom natjecanju “Radost slikanja uz glazbu 2018.”

U sklopu „Tjedna glazbe za mlade“, dana 9. travnja 2018., u predvorju velike dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, otvorena je izložba „Impresionizam Claudea Debussyja“.

Od ukupno pristiglih 979 radova iz 17 županija i 44 pripadajuća grada, ocjenjivački sud na čelu s predsjednicom Biserkom Rauter Plančić, povjesničarkom umjetnosti, ponovno je odabrao i nagradio radove naših učenika.

Treća nagrada dodijeljena je učenici Evi Novak iz 3. Di razreda (mentor Aleksandra Mašić Tumpa).

Obrazloženje nagrađenog rada:

„… Slika je inspirirana ranim Debussyjevim klavirskim djelom Rêverie, a izvedena je kombiniranom tehnikom na kartonu. Primjer je sjetno uravnotežene kompozicije tamnih i svijetlih mrlja ružičastih i plavih tonova s više meditativnim, nego gestualnim predznakom apstraktnog izraza.

Baš kao i skladateljevo Sanjarenje za klavir i solo, i Evina slika ponire i budi s rafinmanom koji iznenađuje.“

Biserka Rauter Plančić

Na izložbi su također izloženi i radovi učenica Marije Matok 4.do (mentor Aleksandra Mašić Tumpa), Julijane Guntner 2.dg, Tajane Hamin 2.dg, Ane Potočki 2.dg i Magdalene Prskalo 2.dg , sve četiri pod vodstvom mentorice Carmen Bačura Potočić .

Izložba je otvorena do 12. travnja 2018.

Detaljnije informacije o natječaju i nagrađenim radovima možete pronaći na poveznici: http://www.hgm.hr/radost_slikanja_uz_glazbu.htm

3. NAGRADA
EVA NOVAK, 3.di raz.
Škola za umjetnost, dizajn,
grafiku i odjeću, Zabok
Mentorica: Aleksandra Mašić Tumpa

Claude Debussy: Reverie

Pripremila: Božica Šarić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content