Novosti

Film “Iz ništavila” u Zelenoj dvorani

“Iz ništavila”, njemačka kriminalistička drama redatelja Fatiha Akina nominirana je za Zlatnu Palmu 2017., dok je na istom festivalu glavna zvijezda filma, Diane Kruger, osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu. Film je nagrađen Zlatnim Globusom za najbolji strani film te je izabran kao njemački kandidat za Oscara 2018.

Film je na programu u srijedu 7. veljače s početkom u 19 sati.


IZ NIŠTAVILA / Aus dem Nichts / In the Fade
Fatih Akin – Njemačka 2017 – 106′ – igrani

Srijeda, 7.2.2018. u 19 sati
Zelena dvorana, Zabok
Ulaz slobodan

Engleski naslov “In the Fade” potječe iz pjesme Queens of the Stone Age čiji je frontmen, Josh Homme, skladao glazbu za film.
https://youtu.be/KyUsyCtRbSM

Nakon što izgubi sina i muža u bombaškom napadu, Katji (Diane Kruger) se život potpuno uruši. Uz podršku prijatelja i obitelji, Katja kreće na težak put oporavka, otežan činjenicom da odgovorni za napad nikada nisu kažnjeni. Uz pomoć najboljeg prijatelja, odvjetnika Danila (Denis Moschitto), Katja će pokušati dvoje osumnjičenika za bombaški napad, par iz neo-nacističkog miljea, razotkriti tijekom emotivno iscrpljujućeg i dramatičnog suđenja.

O AUTORU /
Fatih Akin rođen je 1973. godine u Hamburgu, kao sin turskih imigranata. Nakon prva dva kratka filma postiže uspjeh s debitantskim filmom ‘Short Sharp Shock’ iz 1998. godine. Slijedio je film ceste ‘Im Juli’ s Moritzom Bleibtreom i Christiane Paul, kao i dokumentarac ‘I Think about Germany: We Forgot to Go Back’ (‘Wir haben vergessen zurückzukehren’), imigrantska priča njegovih roditelja. Međunarodni proboj došao je s filmom ‘Glavom kroz zid’, dobitnikom Zlatnog medvjeda te dobitnikom njemačke i europske filmske nagrade. Njegov film iz 2007. godine ‘Na rubu raja’ osvojio je nagradu za najbolji scenarij na festivalu u Cannesu. S komedijom ‘Soul Kitchen’, kojom je odao počast svom rodnom gradu, osvojio je posebnu nagradu žirija na festivalu u Veneciji. Njegov film iz 2014. godine ‘Rez’ imao je premijeru na festivalu u Veneciji. Posljednji film ‘Iz ništavila’ s Diane Kruger u glavnoj ulozi premijerno je prikazan na Festivalu u Cannesu.

/ FESTIVALI I NAGRADE /
Golden Globes 2018 – Najbolji film na stranom jeziku
Bambi Awards 2017 – Posebno priznanje
Cannes Film Festival 2017 – Najbolja glumica (Diane Kruger)
Cannes Film Festival 2017 – Nominacija za Zlatnu palmu
Satellite Awards 2017 – Nominacija za najbolji međunarodni film
Satellite Awards 2017 – Nominacija za najbolju glumicu (Diane Kruger)
Women Film Critics Circle Awards 2017 – Nominacija za najbolju heroinu

trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=Sk2imYizmsE&feature=youtu.be

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content