Novosti

Film ”Komuna” nagrađivanog redatelja Thomasa Vinterberga na programu kina u Zelenoj dvorani u srijedu, 22. veljače u 20 sati.

Film pruža pogled na život u komuni u Danskoj 70-ih godina prošlog stoljeća. U srcu priče su Erik i Anna, par u čijem braku ne cvjetaju ruže. Kako bi ponovo raspirili strasti i probudili strast za životom odluče pozvati prijatelje da žive sa njima.

KOMUNA / Kollektivitet

Thomas Vinterberg,

Danska 2016, 111′,

igrani SRIJEDA, 22. veljače u 20 sati ZELENA DVORANA,

Trg Dragutina Domjnaića 6, Zabok

Ulaz besplatan

Erik, predavač na arhitekturi, nasljeđuje očevu veliku kuću u Hellerupu, sjeverno od Kopenhagena. Njegova supruga Anna, poznata TV-voditeljica, predlaže da pozovu prijatelje i ponude im da žive s njima, kako bi doskočila dosadi koja se počela pojavljivati u njihovu braku. Vrlo brzo, dvanaest muškaraca, žene i djece useljava se u njihovu kuću na selu, donosi zajedničke odluke, sudjeluje u razgovorima i pliva u obližnjem tjesnacu. No, ravnoteža među njima će se narušiti kada se Erik zaljubi u svoju studenticu Emmu koja se useljava u kuću. Četrnaestogodišnja Freja, kćerka Erika i Anne, s distance gleda razvoj događanja na svoj način.

Uz film ‘’Gozba’’ koji je obilježio pokret Dogma 95, redatelj je poznat po filmu Lov koji je bio nominiran za Oscara i Zlatni globus te je osvojio nagradu za najbolji scenarij na European Film Awards.

Festivali i nagrade: Berlin International Film Festival 2016 – Srebrni medvjed za najbolju glumicu / Chicago International Film Festival – Najbolji film

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: HRVATSKI AUDIOVIZUALNI CENTAR, ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARTVO KULTURE RH

Skip to content