Novosti

Film “Sluškinja” u Zelenoj dvorani

Ove srijede selimo u Južnu Koreju. Veliki Park Chan-wook (Oldboy, Snowpiercer) donosi nam erotski psihološki triler koji je diljem svijeta skupio vrhunske kritike i pohvale, uključujući nominaciju za Zlatnu Palmu te BAFTU za najbolji ne-engleski film 2017.
Chan-wook se ovaj put ponovno udružio sa scenaristicom Jeong Seo-kyeong (Thirst, Lady Vengeance) i adaptirao roman britanske autorice Sarah Waters pod naslovom “Fingersmith”. Priču o kriminalu, ljubavi i izdaji je premjestio iz Londona viktorijanskog doba u Koreju 1930-ih koja se tada nalazila pod japanskom kolonijalnom čizmom.

Film je na programu u srijedu 31. siječnja s početkom u 19 sati.

SLUŠKINJA / HANDMAIDEN
Chan-wook Park – J. Koreja 2016 – 144′ – igrani

Srijeda, 31.1.2018. u 19 sati
Zelena dvorana, Zabok
Ulaz slobodan

Podijeljen u tri poglavlja, sa specifičnim izmjenjivim perspektivama, film prikazuje priču o sitnoj kradljivici Sook-Hee (Tae-ri Kim) koju bogata nasljednica, Lady Hideko (Min-hee Kim), zaposli kao osobnu slugu, a sve u svrhu otuđivanja bogatstva od svog imućnog ujaka (Jin-woong Jo). U igru, pod krinkom, ulazi i “Grof Fujiwara” koji se kroz brak s Hideko želi domoći bogatstva. U međuvremenu, odnos Lady Hideko i Sook-Hee postaje sve intimniji.

/ O AUTORU /
Chan-wook Park je južnokorejski filmski redatelj, scenarist, producent i bivši filmski kritičar. Jedan je od najcjenjenijih i najpopularnijih filmaša u svojoj rodnoj zemlji. Najpoznatiji je po svojim filmovima iz “trilogije osvete”: Simpatije za gospodina Osvetu (2002.), Oldboy (2003.) i Simpatija za gđu. Osvetu (2005.).

trailer – > https://www.youtube.com/watch?v=45CzubP9sPs

Skip to content