Novosti

Film učenice ŠUDIGO-a Magdalene Janđel u programu FUSE film festivala u Karlovcu

Kratkometražni eksperimentalni film plesnog senzibilteta pod nazivom “Rekonstrukcija” učenice Magdalene Janđel selektiran je u program FUSE film festivala u organizaciji Kino klub Karlovca. Film se prethodno prezentirao i na Dubrovnik Film Festivalu. FUSE film festival je novi internacionalni festival koji promovira kratkometražni igrano-eksperimentalne filmove mladih autora. Počinje u petak 11.05 te traje tjedan dana, a projekcija Magdaleninog filma održat će se u subotu 12.05. Mentorica filma je nastavnica stručnih predmeta Tamara Bilankov.

https://www.facebook.com/festivalfuse/

FUSE FESTIVAL

11. i 12. svibnju 2018. započeo je novi filmski festival u Karlovcu. Kinoklub – kratkometražni eksperimentalni film. Stigla je 71 prijava iz raznih dijelova svijeta, a osim Hrvatske, prijave su stigle iz Ukrajine, Slovenije, Mađarske, Poljske, Rusije, Perua, Estonije, Grčke, Velike Britanije, Irske, Australije, Kanade, Irana, Sjedinjenih Američkih Država i Nigerije.

Selekcijski žiri kojega čine filmski kritičar Stipe Radić, knjižničar i filmofil Bogdan Bošnjak te student smjera snimanja na Akademiji dramske umjetnosti i poznati karlovački filmaš Pavle Kocanjer odabrali su 23 filma koji će biti prikazani u natjecateljskom programu FUSE festivala 11. i 12. svibnja na Maloj sceni Hrvatskog doma. Filmovi se natječu za čak pet nagrada, a to su Grand Prix, najbolji redatelj, najbolji montažer, najbolji snimatelj te za nagradu publike.

Na FUSE festivalu neće nedostajati ni popratnog programa. Nakon veoma uspješne radionice eksperimentalnog zvuka održane u Mikrokinu Gimnazije Karlovac prošlu subotu, posjetitelje u petak očekuje radionica analogne fotografije i službeno otvaranje festivala u 20 h na Maloj Sceni HD uz dugometražni igrano-eksperimentalni hrvatski film “Transmania”. Subota je rezervirana za natjecateljske projekcije, a navečer se FUSE festival seli u Aquatiku – Slatkovodni akvarij Karlovac, gdje će biti zatvaranje festivala uz glazbeni nastup Aklee Neon. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Skip to content