Novosti

Film učenice ŠUDIGO-a Magdalene Janđel u programu FUSE film festivala u Karlovcu

Kratkometražni eksperimentalni film plesnog senzibilteta pod nazivom “Rekonstrukcija” učenice Magdalene Janđel selektiran je u program FUSE film festivala u organizaciji Kino klub Karlovca. Film se prethodno prezentirao i na Dubrovnik Film Festivalu. FUSE film festival je novi internacionalni festival koji promovira kratkometražni igrano-eksperimentalne filmove mladih autora. Počinje u petak 11.05 te traje tjedan dana, a projekcija Magdaleninog filma održat će se u subotu 12.05. Mentorica filma je nastavnica stručnih predmeta Tamara Bilankov.

https://www.facebook.com/festivalfuse/

FUSE FESTIVAL

11. i 12. svibnju 2018. započeo je novi filmski festival u Karlovcu. Kinoklub – kratkometražni eksperimentalni film. Stigla je 71 prijava iz raznih dijelova svijeta, a osim Hrvatske, prijave su stigle iz Ukrajine, Slovenije, Mađarske, Poljske, Rusije, Perua, Estonije, Grčke, Velike Britanije, Irske, Australije, Kanade, Irana, Sjedinjenih Američkih Država i Nigerije.

Selekcijski žiri kojega čine filmski kritičar Stipe Radić, knjižničar i filmofil Bogdan Bošnjak te student smjera snimanja na Akademiji dramske umjetnosti i poznati karlovački filmaš Pavle Kocanjer odabrali su 23 filma koji će biti prikazani u natjecateljskom programu FUSE festivala 11. i 12. svibnja na Maloj sceni Hrvatskog doma. Filmovi se natječu za čak pet nagrada, a to su Grand Prix, najbolji redatelj, najbolji montažer, najbolji snimatelj te za nagradu publike.

Na FUSE festivalu neće nedostajati ni popratnog programa. Nakon veoma uspješne radionice eksperimentalnog zvuka održane u Mikrokinu Gimnazije Karlovac prošlu subotu, posjetitelje u petak očekuje radionica analogne fotografije i službeno otvaranje festivala u 20 h na Maloj Sceni HD uz dugometražni igrano-eksperimentalni hrvatski film “Transmania”. Subota je rezervirana za natjecateljske projekcije, a navečer se FUSE festival seli u Aquatiku – Slatkovodni akvarij Karlovac, gdje će biti zatvaranje festivala uz glazbeni nastup Aklee Neon. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content