Novosti

Film “Zvjer je još uvjek živa” u Zelenoj dvorani

ZVIJER JE JOŠ UVIJEK ŽIVA / Звярът е още жив
Mina Mileva, Vesela Kazakova – Bugarska 2016 – 90′ – dokumentarni

Srijeda, 23. 5. u 20 sati
Zelena dvorana, Zabok
Ulaz slobodan

Ovo je politički dokumentarac o potrazi za idealnim komunizmom i o tome kako on nikada nije postojao u praksi.

Film počinje uvidom u tajni policijski spis djeda mlade Bugarke. Saznajemo da je bio simpatizer bugarskih socijalista u 1920-ima, no nakon što je svjedočio šteti koju je prouzročila Komunistička stranka u Drugom svjetskom ratu, pridružuje se antikomunističkom pokretu otpora u bugarskim brdima. Kroz animirane sekvence, timelapse fotografije i glumljene dijaloge između mlade djevojke i njezina pokojnog djeda, Zvijer je još uvijek živa pokazuje kako mlade generacije ponovno otkrivaju komunističku ideologiju u svijetu ozloglašenih političara i bivših agenata tajne policije.

FESTIVALI I NAGRADE:
IDFA 2016; Sarajevo Film Festival 2016; Međunarodni filmski festival u Varšavi 2016; Filmski festival u Trstu 2016

Mina Mileva diplomirala je animaciju na Nacionalnoj akademiji za kazališne i filmske umjetnosti i na Akademiji za vizualne umjetnosti u Bruxellesu. Radila je na filmovima kao što su Božićna priča, Graditelj Bob te na Disneyjevim filmovima Tigrove avanture i Knjiga o džungli. Godine 2008. s Veselom Kazakovom suosniva produkcijsku kuću Activist38 nakon suradnje na filmu Because of Her.

Vesela Kazakova studirala je glumu i produkciju na Nacionalnoj akademiji za kazališne i filmske umjetnosti te ekonomiju na Ekonomskom sveučilištu u Sofiji. Godine 2005. počinje se baviti kazališnom produkcijom dok istovremeno radi kao glumica, dramaturginja i skladateljica. S vremenom se potpuno posvećuje filmskoj produkciji, počevši od rada na dokumentarnom filmu Because of Her. Osnovala je produkcijsku kuću Activist38.

https://www.youtube.com/watch?v=DbAE5nr8IEs

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content