Novosti

Filmovi “Tajna prosudba” i “Zagorski specijalitet” u Zelenoj dvorani

Nagrađivani filmovi ”Trajna posudba” i ”Zagorski specijalitet” redatelja Davida Kapca prikazuju se
28. ožujka 2018. u 19 sati u Zelenoj dvorani.

TRAJNA POSUDBA & ZAGORSKI SPECIJALITET
r. David Kapac, Hrvatska, 68′
Srijeda, 28.3.2018. u 19 sati
Zelena dvorana, Zabok
Ulaz slobodan

TRAJNA POSUDBA
David Kapac – Hrvatska 2009 – 23’ – igrani

Pogledajte kako protječe zadnji dan posljednje kvartovske videoteke i koji utjecaj ima na svoje protagoniste. Što nam je svima značila videoteka?

ZAGORSKI SPECIJALITET
David Kapac – Hrvatska 2012 – 45’ – igrani

Korporativni svijet bespomoćan je pred kanibalističkim preferencijama Zagoraca.
Vizualno impresivni horor postavit će pitanje tko su ustvari ljudožderi današnjice.

DAVID KAPAC

David Kapac rođen je 1986. u Zagrebu. Preddiplomski studij filmske i TV režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu upisao je 2005. godine. Tijekom studija radio je kao redatelj i scenarist na brojnim igranim i dokumentarnim filmovima i studentskim televizijskim projektima, te kao asistent režije; također je radio na scenarijima na projektima starijih kolega. Na trećoj godini studija počeo je raditi kao redatelj i scenarist na velikom broju profesionalnih projekata za HRT, kao što su ParlaonicaI, i na nizu reklama za produkcijske kuće i marketinške agencije Komakino i Bruketa&Žinić. Kao asistent režije radio je na dugometražnom filmu The show must go on te na igrano-dokumentarnoj humorističnoj seriji Instruktor. Nakon završetka preddiplomskog studija, 2008. upisao je diplomski studij na Odsjeku režije, smjer igrani film, na kojem je diplomirao 2011. Poslije nekoliko kratkometražnih komedija hvaljenih od strane kritike, radi na hororu Zagorski specijalitet koji je njegov je diplomski film ostvaren u koprodukciji s HRT-om.
Od 2011. radi kao redatelj i producent na TV serijama u produkcijskoj kući Fremantle Media Hrvatska. Njegova prvi kratki igrani film, komedija Kud puklo da puklo ocijenjen je kao jedan od najboljih filmova na 18. Danima hrvatskog filma 2009. godine.
Filmografija: Kud puklo da puklo, Paris, Trajna Posudba, Zagorski specijalitet.

Skip to content