Novosti

Fond preuzima sve obveze ugovaranja i plaćanja projekta „Piškornica d.o.o.“

U Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i gradnje održan je radni sastanak ministra zaštite okoliša prostornog uređenja i gradnje Branke Bačića, Mire Medić, ravnateljice Uprave za Europsku uniju ravnatelja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Zlatka Ivaniša sa županima KZŽ, Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske županije, na temu Piškornica d.o.o..

Dogovoreno je da projektnu dokumentaciju i stručno mišljenje daju Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i gradnje, te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nakon čega će Brodarski institut pristupiti izradi Studije utjecaja na okoliš.

Fond će preuzeti sve ostale obaveze vezane na projekt „Piškornica d.o.o.“ kao što su ugovaranje i plaćanje svih potrebnih projekata (cost-benefit, feasibilty studija), a koje su nužne za prijavu projekata na EU aplikacije kako bi došli do generalne aplikacije.

Za problem otkupa ostatka zemljišta potrebnog za regionalno odlagalište dogovoreno je da Fond osigura sredstva za otkup istog na odvojenom računu.

Prijedlog župana Sjeverozapadne Hrvatske je bilo pronalaženje zakonskog rješenja kako bi se obvezale sve jedinice lokalne samouprave na odvoženje otpada na regionalno odlagalište, tj. da se isto regulira Zakonom o otpadu, te Planom gospodarenja otpadom.

Izvor: Zagorski list

Skip to content