Novosti

Forumaši zaustavili vlak kod opasnog prijalaza !

U nedjelju je kod zabočkog pružnog prijelaza poznatim kolokvijalno kao prijelaz ‘kod Šode’, održana akcija Foruma Mladih SDP-a Zabok, na inicijativu njihove predsjednice Bojane Birač, pod nazivom „STOP NESREĆAMA“. Ono što je ponukalo mlade forumaše da provedu akciju bio je taj pružni prijelaz na kojem je život izgubilo više osoba, a koji je označen samo andrijinim križem. Akcionizam je bio usmjeren prema Hrvatskim željeznicama, koje nisu pokazale inicijativu da riješe taj problem, postavljanjem rampe i signalizacije na tom opasnom prijelazu. Cijeli događaj podržalo je nekoliko desetaka članova Foruma Mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije i nekolicina građana Zaboka.

‘Rampa’ načinjena od prosvjednog transparenta

Forumaši su pričekali vlak koji je iz smjera Zagreb-Zabok prolazio tim prijelazom u 15:05 sati, te su postavljanjem improvizirane rampe, na kojoj je bio obješen improvizirani znak „STOP NESREĆAMA“, zaustavili promet s obje strane. Kada je prošao vlak, promet je pušten u siguran prelazak preko kobnog pružnog prijelaza.
– Nadajmo se da će se u skorije vrijeme riješiti ovaj problem, te da će odgovorni poduzeti potrebne mjere i osigurati siguran prelazak za sve sudionike u prometu, preko ovog, a i preko ostalih kritičnih točaka na pružnim prijelazima u Republici Hrvatskoj – rekla je predsjednica forumaša Bojana Birač.
Prije samog akcionizma, u prostoriji Grada održana je i posljednja edukacija, predviđena za Krapinsko-zagorsku županiju, kojom su pokrivene sve organizacije Foruma Mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije. Edukacije je održavala Bojana Birač, koja je ove godine završila Školu za trenere u organizaciji SDP-a Hrvatske, te je osposobljena za održavanje edukacije ostalim organizacijama. Teme provedenih edukacija bile su Javni nastup, Akcionizam, Socijaldemokracija, te Povijest i ustrojstvo Foruma Mladih SDP-a Hrvatske.

Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content