Novosti

[FOTO] Humanitarna priredba ‘Kad se male ruke slože’ i ove godine oduševila

Tražilo se mjesto više, a i ove godine tu je bio bogat program

Jučer je dvorana u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog bila ispunjena do zadnjeg mjesta, a mnogi su čak i stajali kako bi vidjeli priredbu ‘Kad se male ruke slože’. Podsjetimo, riječ je o humanitarnoj priredbi koju organiziraju učenici 4. razreda sa svojim učiteljicama te prikupljaju dobrovoljne priloge za pomoć u organizaciji Škole u priredbi.

Valja naglasiti kako je ovogodišnja priredba bila jubilarna i to 15. po redu, a kako je sve počelo rekla nam je pedagoginja osnovne škole Ružica Kotarski. – Prije 15 godina kada je učiteljica Anica Ladišić imala 4. razrede, od nje i njezinih kolegica kao i od mame Dušanke Mikulec Mikac lijepa inicijativa da se organizira priredba na kojoj bi učenici pokazali svoja postignuća, kao i sve ono što su naučili, što sve mogu izvoditi i kako mogu biti kreativni – objasnila je Kotarski i rekla kako je škola jako ponosna na ovu priredbu. – Priredba je prepoznatljiva i možemo reći da je svojevrsni brend, a svaka priredba završava obaveznom točkom. Naime, na kraju svake priredbe svi sudionici zapjevaju ‘Kad se mnogo malih složi, sve može’. Svake godine sve nam je više gostiju i malo nam je neugodno jer nemamo mjesta za dovoljno za sjedenje. Dvorana je svake godine premala za sve koji su zainteresirani i za sve one koji bi htjeli pomoći u jednoj vrijednoj humanitarnoj gesti – govori Kotarski i objašnjava da se svi koje pozovu da sudjeluju u programu, rado odazovu. – Ove godine osim učenika osnovne i glazbene škole tu su i Zabočki mališani, Kajde, Ivan Papišta, Ansambl Zabok, Zabočki mališani i mnogi drugi – zaključuje Kotarski.

Dodajmo kako su ove godine u programu sudjelovali i matična škola, kao i područne škole Martinišće i Špičkovina. Tu su bili učenici 4.a razreda s učiteljicom Snježanom Turk, učenici 4.b s učiteljicom Margitom Popović, učenici 4.c s učiteljicom Ružom Novak, a iz PŠ Špičkovina tu su bili učenici 4. š s učiteljicom Renatom Žiger, a iz PŠ Martinišće učenici 4. š s učiteljicom Vlatkom Kastelan.

Bilo je tako na ovogodišnjoj priredbi raznosvrstan program. Tu su bili mali lutkari, igrokazi, red pjesme i plesa, a svaku točku prisutni su nagradili gromoglasnim pjesmom.

Sve je, naravno, kao i svake godine, završilo završnom točkom gdje su svi sudionici priredbe zapjevali pjesmu ‘Kad se mnogo malih složi, sve se može’. Svi su se mogli i zasladiti kolačima koje su pripremili roditelji.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content