Novosti

[FOTO I VIDEO] Zabočka Mladost proslavila 80. rođendan uz promociju monografije

Mnogobrojni gosti izuzetno su se pohvalno izrazili o ovoj, nećemo pretjerati ako kažemo veličanstvenoj proslavi, a u svoje će sredine prenijeti samo riječi hvale

„O mladosti moja“ – galile su srce prisutnima zvuci pjesme Arsena Dedića, „Oj mladosti moja daj mi se povrni“ – nadovezao se Branko Greblički – Ventek, na prekrasno ugođenom i organiziranom eventu na kojem je tristotinjak gostiju došlo odati počast i čestitati 80. rođendan „staroj dami“, zabočkoj Mladosti, nogometnom klubu koji je jedan od stožernih klubova ne samo zagorskog nogometa, već i zagorskog sporta uopće. Uz proslavu 80. rođendana bila je promovirana i monografija kluba, koju je s velikom pažnjom i požrtvovanošću čak devet godina osmišljavao Branko Piljek.

Među brojnim uzvanicima iz svijeta sporta, politike i gospodarstva između ostalih su se našli i potpredsjednik sabora Siniša Hajdaš-Dončić, župan KZŽ Željko Kolar, gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek, predsjednik Sportske zajednice KZŽ Stjepan Fotivec, legendarni Zorislav Srebrić, neponovljivi sportski novinar Anton Samovojska, predsjednik Nogometnog saveza KZŽ Stjepan Merkaš-Krojf. Svi oni biranim su riječima govorili kako o Mladosti, tako i o autoru biografije Branku Piljeku. Nazočne je posebno razveselio dolazak ekipe Maribora u kojoj su bili legendarni Tomislav Prosen, te naši Zagorci Zvonko Breber bivši nogometaš Maribora i Željko Latin danas glasnogovornik Maribora. Oni su Piljeku u ime kluba uručili prigodan poklon.

Uvodna riječ pripala je naravno predsjedniku Mladosti, Ivanu Jurini. U svom izlaganju Jurina se prisjetio lijepih, ali i oni manje lijepih događaja kroz povijest kluba, a završio je riječima- Biti igrač Mladosti bila je privilegija, a status Mladostaša izazivao je respekt suparnika i šire društvene sredine -.I zaista tako je bilo. Samo najbolji su mogli nositi dres ovog kluba koji je svoje najsvjetlije dane imao u sezoni 1960./1961. kada su s Mariborom igrane kvalifikacije za popunu prve lige, koje je Mladost nažalost izgubila.

Govornici se nisu redali kao na tekućoj traci, već je autor knjige, Branko Piljek, osmislio originalan koncept. Nakon svakog govora, gimanzijalci Jan Grabrovečki i Dora Krznar čitali su citate od knjige, koje su gosti i uzvanici prekidali brojnim aplauzima.

Nakon službenog dijela programa, u dvorani za više namjena osnovne škole K. Š. Gjalskog u Zaboku slijedio je bogati domjenak uz „Črlene lajbeke“ koji su podizali već i onako dobru atmosferu. Bila je to dobra prilika da se sretnu bivši i sadašnji nogometaši kluba, ali i vjerni navijači i sportski djelatnici. Svi oni zajedno velika su snaga ovog kluba i jamac njegovog dugog življenja. Mnogobrojni gosti izuzetno su se pohvalno izrazili o ovoj, nećemo pretjerati ako kažemo veličanstvenoj proslavi, a u svoje će sredine prenijeti samo riječi hvale.

„Stara damo“ sretan ti 80. rođendan! Godine te stišću, ali ti se nedaš. Tvoja ljepota još uvijek sja i još će dugo, dugo sjati.

I

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content