Novosti

[FOTO I VIDEO] Zagorski list proslavio 15. obljetnicu postojanja

Zagorski list kontinuirano izlazi već 15 godina

Regionalni tjednik Zagorski list jučer je na prigodnoj proslavi obilježio 15.godinu postojanja i kontinuiranog izlaženja. U Staroj školi u Mirkovcu okupili su se i bivši i sadašnji djelatnici, kao i brojni načelnici i gradonačelnici, gospodarstvenici i prijatelji Zagorskog lista, a veliki jubilej Zagorskog lista podržali su dolaskom i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, župan Željko Kolar i zamjenici Anđelko Ferek – Jambrek i Jasna Petek.

O samim počecima i razvoju Zagorskog lista okupljenima je par riječi rekao direktor Tihomir Borovčak. Istaknuo je kako je malo tko vjerovao, prije 15 godina, da će Zagorski list zaživjeti jer u Hrvatskom zagorju nije postojala navika čitanja lokalnih novina. – Zahvaljujem svima koji su nas u naših prvih 15 godina na bilo koji način podržali. Hvala svim djelatnicima, i bivšim i sadašnjim, gospodarstvenicima, gradonačelnicima i načelnicima te Županiji – rekao je Borovčak.

Goste je pozdravila i glavna urednica Zagorskog lista Maja Šimunić uz riječi da ekipa koja radi novine možda jest godinama mlada, ali je vrlo vrijedna i odgovorna. – Lokalne novine možda se često smatraju manje vrijednima od razvikanih, nacionalnih medija, no to nije tako. Mi smo medij koji će rado doći na svaki događaj koji je važan našim Zagorcima, a posebno nas vesele dobre i lijepe priče o našim, reklo bi se, običnim ljudima – rekla je glavna urednica dodajući da ekipa hrabro gazi dalje i priprema brojne novosti i zanimljivosti.

Ispred gospodarstvenika obratio se Dragutin Ulama čestitajući direktoru Borovčaku što je uspio, u teškim ekonomskim vremenima i potresima na tržištu, očuvati tvrtku i njen kontinuitet dok je gradonačelnik Ivan Hanžek istaknuo kako nema novina koje radije uzima u ruke od Zagorskog lista. – Svakog utorka to je jedan ritual i zadovoljstvo pročitati što se događa u našem Zagorju. Čestitam vam i želim još puno uspješnih godina – naglasio je zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek direktoru Zagorskog lista Tihomoru Borovčaku uručila je i dar, plaketu s prigodnim natpisom ‘Pero je jače od mača’, a rekla je kako Zagorski list u nijednom trenutku svog postojanja nije podlegao senzacionalizmu i žutilu. Čestitku je poslala i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Nakon službenog programa, za zabavu su bili zaduženi DJ Goc i Footlose bend, a Slastice Tri užitka ekipi Zagorskog lista poklonile su tortu. Plesalo se do dugo u noć, a fotografije i video najbolje će prikazati odličnu atmosferu.

Izvor:Zagorski.com

Skip to content