Novosti

[FOTO] Likovni radovi zabočkih osnovnoškolaca predstavljeni u Gradskoj galeriji

Riječ je o tradicionalnoj izložbi koja se održava petu godinu zaredom

Dječji smijeh orio se zabočkom Gradskom galerijom danas. Naime, ondje su se okupila djeca iz nižih razreda Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog kao i područnih škola u Špičkovini i Martinišću, a povod je bila peta manifestacija ‘Tjedan posvećen djeci’ koje organizira Pučko otvoreno učilište Zabok. Tako je predstavljena izložba likovnih radova učenika na temu ‘Nema Života bez Energije, kao ni Čovjeka bez Ljubavi’, a oni su na samom otvorenju uživali su i u crtićima. Obratili su im se i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek te ravnatelj Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog Tomislav Polanović.

Gradonačelnik je rekao kako ga iznimno veseli što su se okupili u tako velikom broju te što će vidjeti što su nacrtali, kao i što su nacrtali njihovi školski kolege. – Nastavite biti tako veseli u životu i dalje – rekao je Hanžek. Ravnatelj je pak istaknuo kako je ponosan na svoje učenike i cijeni njihove odlične radove. – Drago mi je da je ovogodišnja tema bila ekološka i što su učenici bili vrijedni tijekom cijele godine – rekao je Polanović spomenuvši učenicima kako su u Galeriji izloženi radovi učenika ŠUDIGO-a od kojih su mnogi polazili upravo zabočku osnovnu školu i to ga iznimno veseli.

Dodajmo kako se događanja nastavljaju i u poslijepodnevnom terminu. Tako se u 17 sati održava čitanje bajki i priča za djecu, a događaj organizira DND Zabok. U srijedu 6. veljače na programu je koncert učenika Osnovne glazbene škole pri OŠ Ksavera

Skip to content