Novosti

[FOTO] NK Rudar DZ apsolutni pobjednik dvoranskog prvenstva

U Bedekovčini završeno 19. Dvoransko prvenstvo za mlađe dobne kategorije NS KZŽ

Pred punim tribinama u pravoj navijačkoj atmosferi završeno je 19. izdanje Dvoranskog malonogometnog prvenstva za registrirane klubove u mlađe dobnim selekcijama. Izlučni turniri igrali su se u svim zagorskim dvoranama, a Bedekovčina je ove godine bila predodređena za finala u kategorijama juniora, pionira, mlađih pionira, limača i zagića.

Završnicu su otvorili oni najstariji, juniori, a mnogi od njih već brane boje seniora, pa čak i u trećoj ligi poput Kanceljaka i Hoića, koji je bio najbolji strijelac u konkurenciji juniora. No Zagorec je u ovoj kategoriji bio tek treći, nakon što je savladao Jedinstvo, a prvaci su juniori Tondacha prevođeni Filipom Kovačićem, najboljim igračem tunira. Zapamtite to ime, jer to je zasigurno jedan od mladića koji će u bližoj budućnosti obilježiti zagorski nogomet.

U konurenciji pionira ništa novo. Čižmekovi klanječki pioniori i dalje su neprikosnoveni, a ovaj puta predvodio ih je Karlo Pavlinić, strijelac jedinog pogotka u finalu protiv Ivančice, a ujedno i najbolji igrač turnira u konkurenciji pionira.

A isto tako sve se zna o već „opjevanim“ mlađim pionirima Nenada Kovačića, šefa omladinskog pogona NK Rudar DZ. U odličnom finalu Kovačićevi puleni nadvisli su Zagorec KR 2 s 2:0, dok je treće mjesto pripalo zabočkoj Mladosti koja je zahvaljujući hat-tricku Starineca s 3:0 savladala Tondach.

Na krilima sjajnog Timoteja Gregurića koji je postigao četiri pogotka u finalu Rudar DZ došao je i do svojeg trećeg naslova i to u konkurenciji limača. Timotej je proglašen najboljim igračem u konkurenciji limača, a titulu za najboljeg strijelca podijelio je s Ivanom Petkom. Šteta što Zabočani u finalu nisu bili kompletni, jer je veći dio momčadi igrao na turniru u Sarajevu, jer bi zasigurno vidjeli uzbudljivije finale.

Slogi nagarada za fair-play

U konkurenciji limača vidjeli smo i jednu lijepu gestu trenera limača Sloge, Maria Kuljaka, Kako je momčad limača Zagorca KR 2 došla sa samo pet igrača i on je igrao s pet igrača u polju, iako se igra 5+1. Za tu je gestu Sloga zasluženo dobila nagradu za fair-play.

Turnir su prekrasnim finalem zaključili zagići Zagorca KR 2 i Jedinstva. Krapinčani su imali neku terensku nadmoć, ali nevjerojatno je kako su dječaci iz Jedinstva organizirano i znalački branili i čekali svoj trenutak i na kraju zasluženo slavili. Sva čast njihovom treneru Tomici Hanžeku koji ih je vrunski posložio.

Na kraju kad se sve zbroji i oduzme Rudar DZ apsolutni je pobjednik ovog dvoranskog prvenstva. Od pet finala Rudar DZ je odnio tri, a osvojio je i jedno treće mjesto, te čak šest pojedinačnih nagrada. Dugo nismo vidjeli ovakvu dominaciju jednog kluba.

– Preponosan sam kao voditelj omladinske škole NK Rudar DZ i kao trener mlađih pionira. Potajno smo se nadalo dobrom raspletu, ali ni u snu se nismo nadali da ćemo ostvariti ovakav rezultat. Ispred svih smo u županiji, što je velika čast. Nagrada je to za naš veliki trud unazad 2-3 godine. Ništa nije došlo preko noći. Kvaliteta malog nogometa na ovom prvenstvu bila je dobra, ali mislim da u budućnosti treba biti i bolja – riječi su Nenada Kovačića, šef omladinskog pogona NK Rudar DZ.

Odlična organizacija

NS KZŽ po običaju je bio uzoran domaćin ovog dvoranskog prvenstva, koje je ove godine okupilo čak 118 momčadi u pet mlađih dobnih kategorija. Veliki broj klubova imao je po dvije momčadi, dok je Zagorec iz Krapine imao čak pet momčadi u konkurenciji juniora. Utakmice su vrlo dobro sudili zagorski suci Martin Komorski, Filip Sinković, Nikola Kožar, Zdravko Fotivec i Filip Meglić. Ulogu delegata obavljao je Božidar Smrekar, koji se ujedno sjajno snašao i u ulozi službenog spikera. Za sigurnost su bili zaduženi Slavko Tepuš i Darko Dlesk, a u medicinskoj službi koja nije imala posla bili su Ivica Balagović i Tea Tušek. Veliki obol u organizaciji dali su i tajnik NS KZŽ Juraj Sirovec , kao i glavni instruktor NS KZŽ, Franjo Kučko. Naravno finalni dan budnim je okom pratio predsjednik NS KZŽ, Stjepan Merkaš.

– Nakon 11 turnirskih dana i 206 odigranih utakmica vrlo smo zadovoljni. Ovo je 19. turnir po redu, koje je bio najbolji, a siguran sam da će jubilarno 20. izdanje biti još i bolje. Na ovom turniru nastupilo je preko 800 igrača mlađe dobnih kategorija, što je vrijedno svak pažnje. Igrao se prekrasan mali nogomet, mnogobrojni gledatelji mogli su uživati. Mi kao savez imamo obavezu da sufinanciramo turnire mladih, pa tako osiguravamo nagrade, sportsku opremu, a mislim da je to dobro ulaganje u budućnost – riječi su Stjepana Merkaša, predsjednika NS KZŽ. U njegovom društvu nagrade najboljim pojedincima i momčadima dijelili su i Zorislav Srebrić, Sreten Ćuk, Ivica Balagović, Juraj Sirovec i Franjo Kučko.

– Iznimno smo zadovoljni jer je ovaj turnir bio najmasovniji do sada, 118 momčadi u pet kategorija. Kvaliteta malog nogometa je bila odlična. Jedan od pokazatelja je i to da momčad krapinskog Zagorca koja je u prvoj ligi središte nije osvojila ni jedno prvo mjesto. Najuspješniji je ove godine bio Rudar DZ, s tri naslova. Moramo spomenuti i domaćine, dvorane su bile odlične pripremljene i pune – završnu je ocjenu dao glavni instruktor NS KZŽ, Franjo Kučko.

Rezultati

JUNIORI

FINALE

RUDAR DZ – TONDACH 2:0 (1:0)

Juniori Rudara DZ

SUCI: Meglić i Kožar. STRIJELCI: 1:0 Rogan 4′ (ag), 2:0 Jantolek 14′.

RUDAR DZ: Jagarčec, Potočki, Ožegović, Martinić, Tarade, Turk, Bratković, Jantolek, Kovačić, Rod, Jerneić. TRENER: Mladen Sovec

TONDACH: Mirt,Bosec, Belanović, Rogan, Jagarčec, Tkalčević, A. Skozrit, Mohač, M. Skozrit, Horvat, Bačani, Semenski. TRENER: Mladen Gregurić

Za 3. mjesto

JEDINSTVO 1 – ZAGOREC KR 1 0:4 (0:2)

SUCI: Fortivec i Komorski. STRIJELCI: 0:1 Hoić 1′, 0:2 Boronjek 5′, 0:3 Hoić 16′, 0:4 Kanceljak 17′.

JEDINSTVO 1: Junković, Žunar, Miletić, Kotarski, Horvat, Vranješ, Ščurec, Gudić, Habus. TRENER: Ivan Grozaj

ZAGOREC KR 1: Babić, Martinec, Povalec, Hoić, Ferček, Vincelj, Pavić, Kanceljak, Boronjek, Ivanuš. TRENER: Srećko Mlinarić

Konačni poredak:

 1. Rudar DZ
 2. Tondach
 3. Zagorec KR 1
 4. Jedinstvo 1

Najbolji pojedinci:

Najbolji igrač: Filip Kovačić (Rudar DZ)

Najbolji strijelac: Matej Hoić (Zagorec KR 1)

Najbolji vratar: Petar Jagarčec (Rudar DZ)

PIONIRI

FINALE

IVANČICA – KLANJEC 0:1 (0:1)

Pioniri Klanjca

SUCI: Fotivec i Sinković. STRIJELAC: K. Pavlinić 1′.

IVANČICA: Škvorc, Horvatić, N. Ocvirek, Krivak, D. Ocvirek, Gorupec, Borgudan, Habazin, Habajec, Uroić, Šimunec. TRENER: Ivica Krivak

KLANJEC: Štih, Zgorelec, Borošak, Bogović, Petrović, K. Pavlinić, F. Pavlinić, Prtenjak.

Za 3. mjesto

RUDAR DZ 1 – ZAGOREC R 1 7:6 p (1:1)

SUCI: Kožar i Komorski. STRIJELCI: 1:0 Bakek 12′, 1:1 Jedvaj 18′.

RUDAR DZ 1: Strahonja, Usmiani, Čelec, Pavlek, Vurnek, Videk, Bakek, Rod, Brezak. TRENER: Renato Černjević

ZAGOREC KR 1: Sovec, Škreb, Stiperski, Kuljak, Presečki, Jedvaj, Krizmanić, Kereša, Leško. TRENER: Ivan Anić-Ćurko

Konačni poredak:

 1. Klanjec
 2. Ivančica
 3. Rudar DZ
 4. Zagorec KR 1

Najbolji pojedinci:

Najbolji igrač: Karlo Pavlinić (Klanjec)

Najbolji strijelac: Nick Ocvirek (Ivančica)

Najbolji vratar: Mihael Štih (Klanjec)

MLAĐI PIONIRI

FINALE

ZAGOREC KR 2 – RUDAR DZ 0:2 (0:1)

SUCI: Meglić i Komorski. STRIJELCI: 0:1 Sinković 8′, 0:2 Krznar 12′.

ZAGOREC KR 2: Fiket, Štruk, Jurak, Košanski, Mar. Presečki, Jurman, Pavić, Klasić, Lamot, Kušer, Mat. Presečki. TRENER: Dragan Roksandić

RUDAR DZ: Cigula, Antunović, Kuleš, Šipek-Glavač, Krznar, Mutak, Kovačić, Lončar, Sinković,Miljan, Cesarec, Kolar-Kovačić. TRENER: Nenad Kovačić

Za 3. mjesto

MLADOST Z 2 – TONDACH 3:0 (2:0)

SUCI: Fotivec i Sinković. STRIJELCI: 1:0 Starinec 4′, 2:0 Starinec 7′, 3:0 Starinec 20′.

MLADOST Z 2: Bivol, Starinec, Jadek, Kobelščak, Mladić, Šimag, Gregurić, Stepić. TRENER: Vinko Kotarski.

TONDACH: Sovec, Pišković, Čajko, Pripeljaš, Potočki, Tušek, Kurek, Šurek. TRENER: Ivan Bosec

Konačni poredak:

 1. Rudar DZ
 2. ZAGOREC KR 2
 3. Mladost Z 2
 4. Tondach

Najbolji pojedinci:

Najbolji igrač: Antonio Sinković (Rudar DZ)

Najbolji strijelac: Janko Tušek (Tondach)

Najbolji vratar: Tin Fiket (Zagorec KR 2)

LIMAČI

FINALE

RUDAR DZ – MLADOST Z 5:0 (3:0)

Limači Rudara DZ

SUCI: Meglić i Kožar. STRIJELCI: 1:0 T. Gregurić 1′, 2:0 Jurina 1′, 3:0 T. Gregurić 4′, 4:0 T. Gregurić 12′, 5:0 T. Gregurić 18′.

RUDAR DZ: Sović, Balaško, Rafajec, Lončar, I. Gregurić, Rožman, Kolar-Kovačić, Vurnek, Mutak, T. Gregurić, Jurina. TRENER: Vanja Milnković

MLADOST Z: Tkalčević, Lončar, Šivalec, Pilski, Balija, Šandor, Špiček-Vukić, Novak, Hundić, Žigman, Tomek. TRENER: Jurica Kotarski

Za 3. mjesto:

SLOGA – ZAGOREC KR 2 5:1 (4:1)

SUCI: Fotivec i Komorski. STRIJELCI: 1:0 Kralj 1′, 2:0 Lugar 2′, 3:0 Topolovec 4′, 3:1 Petek 8′, 4:1 Zatezalo 10′, 5:1 Čiček 20′.

SLOGA: Kruhek, Zatezalo, Čizmić, Čopor, Škreb, Lugar, Topolovec, Kralj, Čiček. TRENER: Mario Kuljak

ZAGOREC KR 2: Petek, Dolenec, Belošević, Smiljanec, Cesarec. TRENER: Matija Smrekar

Konačni poredak:

 1. Rudar DZ
 2. Mladost Z
 3. Sloga
 4. Zagorec KR 2

Najbolji pojedinci:

Najbolji igrač: Timotej Gregurić (Rudar DZ)

Najbolji strijelci: Ivano Petek (Zagorec KR 2) i Timotej Gregurić (Rudar DZ)

Najbolji vratar: Luka Sović (Rudar DZ)

ZAGIĆI

FINALE

ZAGOREC KR 2 – JEDINSTVO 0:1 (0:0)

Zagići Jedinstva

SUCI: Meglić i Fotivec. STRIJELAC: 0:1 Peroš 18′.

ZAGOREC KR 2: Korunda, Smrečki, Puljek, Cigula, Klobučar, Škrnjug, Vlaisavljević. TRENER: Nino Kos

JEDINSTVO: L. Peroš (v), Sever, L. Peroš, Potočki, Bartolin, Piljek, Kotarski, Martinjak, Krznar, Matanović, Bratinčević, Merkaš. TRENER: Tomica Hanžek

Za 3. mjesto

IVANČICA – SLOGA 1:0 (0:0)

SUCI: Komorski i Sinković. STRIJELAC: 1:0 Tuškan 17′.

IVANČICA: Haban, Buden, Tuškan, Šalković, Kunić, Borić, Kičin, Arich. TRENER: Robert Tukač

SLOGA: Brdsko, V. Mačković, Filipec, Jakopović, N. Mačković, Margetić.

Konačni poredak:

 1. Jedinstvo
 2. Zagorec KR 2
 3. Ivančica 1
 4. Sloga

Najbolji pojedinci:

Najbolji igrač: Jakov Puljek (Zagorec KR 2)

Najbolji strijelci: Matija Kotarski (Jedinstvo) i Marko Tuškan (Ivančica)

Najbolji vratar: Luka Peroš (Jedinstvo)

Izvor:Zagorje.com

Skip to content