Novosti

FOTOGALERIJA: Otvorena zabočka OPG tržnica koja će raditi svaki dan u tjednu

Na tržnici je svoje mjesto našlo dvadesetak domaćih OPG –

Danas je u Zaboku otvorena prva OPG tržnica u našoj županijii koja ima jednu posebnost – radit će baš svaki dan u tjednu. Osim što će biti otvorena od ponedjeljka do subote, u nedjelju će biti organiziran i outlet plac gdje će voće, povrće i ostali proizvodi moći kupiti po znatno nižim cijenama. Svoje je mjesto na tržnici našlo dvadesetak OPG – ovaca koji prodaju razne proizvode, od bučinog ulja, vina, voća, povrća i suhomesnatih proizvoda do suvenira i meda.

Tržnicu je svečano otvorio župan Željko Kolar rekavši da je to upravo ono što Zagorju treba. – Mi iz dana u dan bilježimo sve veći broj noćenja i važno je da turisti imaju ovakva mjesta gdje mogu kupiti domaće i lokalne proizvode. Nadam se da će ovaj primjer slijediti i drugi – istaknuo je župan dodajući da i sam rado kupuje na tržnicama.

Domaćin, zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek posebno se razveselio ribarnici koja je također otvorena, a istaknuo je i kako mu je drago što su mladi ljudi s vizijom dali novi sjaj starom dijelu Zaboka. – Mi smo im dali svu potrebnu pomoć i potporu. Drago mi je da i Zabočani i njihovi gosti imaju mjesto gdje mogu kupiti ukusno i zdravo – rekao je Hanžek. Kako je rekao, Grad je pomogao na način da je vratima zatvorio prostor tržnice, ali i uložio gotovo 300 tisuća kuna u izgradnju tende koja štiti otvoreni dio tržnice od vremenskih neprilika.

Voditelj poslovanja tržnice i jedan od idejnih začetnika projekta OPG tržnice, Krešo Klenkar rekao nam je kako je interes OPG – ova bio toliko velik da nisu ni svi uspijeli dobiti svoje mjesto na tržnici. – Od prvih razgovora o ovom projektu do realizacije prošlo je nekih godinu dana. Naišli smo na odličnu suradnju Gradske uprave i Županije – rekao je Klenkar.

Izvor: Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content