Novosti

FOTOGALERIJA: Svečano otvorena zabočka sportska dvorana

Prigodnim je programom jučer otvorena najveća i najljepša sportska dvorana u Zagorju

‘Zabočka ljepotica’ – epitet je to koji se jučer vrlo često izgovarao na otvorenju zabočke sportske dvorane. Nakon nekoliko godina radova na njoj i uloženih 30 milijuna kuna, dvorana je jučer i službeno otvorena. Okupljenima su kratkim filmićima prikazana ostvarenja zabočkih sportskih klubova i udruga, kao i postignuća istaknutih pojedinaca iz Zaboka koji svoje sportske rezultate ostvaruju u klubovima izvan županije.

– Teško je nabrojiti sve one koji su zaslužni što danas imamo ovu dvoranu. Mnogo je emocija i mnogo riječi zahvale koje bi trebale biti izgovorene za sve one koji su svoj rad posvetili sportu. Njima nismo podigli spomenik, nego je sagrađena ova dvorana kao mjesto gdje će mnoge buduće generacije započeti i kreirati svoj sportski put – rekao je zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek. Najveću je zahvalu uputio Zabočankama i Zabočanima koji će u najvećoj mjeri i platiti dvoranu. – Dvoranu smo gotovo u potpunosti isfinancirali sami. Ministarstvo obrazovanja i sporta, kada je ministar bio Željko Jovanović, dalo nam je pola od dogovorenog iznosa – 5 milijuna kuna. Kad je otišao Željko, otišli su i naši novci. Zato njemu danas posebno zahvaljujem – istaknuo je Hanžek uručujući zahvalnicu bivšem ministru Željku Jovanoviću. Zahvalnicu je uručio i Petru Šokića, načelniku sektora za financijske poslove Ministarstva znanosti i obrazovanja i dodjeljuje im zahvalnice za pomoći suradnju u izgradnji dvorane.

Dvoranu je otvorenom proglasio župan Željko Kolar rekavši da je Zabok prvo razvijao gospodarstvo i infrastrukturu, a onda izgradio dvoranu. – Čestitam svim sportašima, tebi gradonačelniče, ali i cijelom tvojem timu koji je uspio ostvariti ovakvu investiciju – naglasio je župan Kolar. Nakon svečanog otvorenja, u šatoru kraj dvorane, Zabočane i njihove goste zabavljao je Luna bend uz bogatu ponudu jela i pića.

Izvor: Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content