Novosti

GDCK- projekt „Bolnica Bezbolnica“

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je u ponedjeljak, 22. travnja 2013. godine nastavilo sa provođenjem aktivnosti koje su vezane uz projekt Hrvatskog Crvenog križa „Bolnica Bezbolnica“.

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice toga je dana ugostila mladog hrvatskog glumca Romana Nikolića i njegove suradnike koji su volonterski sudjelovali u projektu Hrvatskog Crvenog križa „Bolnica Bezbolnica“ u predstavi „Pričaj mi o bojama“.
Predstava se bavi tematikom prijateljstva, podržavanja i borbe protiv zloćudnih bolesti.

Predstava je već premijerno odigrana 05. prosinca 2012. godine u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, gdje je naišla na izuzetno odobravanje od strane same publike-djece, od strane osoblja bolnice, od strane Hrvatskog Crvenog križa i ostalih institucija kao što je Sveučilište u Zagrebu.

Prema ideji mladog glumca Romana Nikolića, tekstprigodan za navedeni projekt koji ima cilj uveseliti djecu na bolničkom liječenju i ispuniti ih nadom i veseljem napisao je Ivor Martinić.
Glumac Roman Nikolić je režirao prestavu i glumio u njoj. U predstavi su također glumili i Milica Manojlović i Nađa Josimović.

Djeca iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju sa radošću su prisustvovali predstavi, aktivno se uključujući u nju.
Nakon predstave djeca su prepričavala svoje dojmove, a najzanimljiviji dio predstave bila im je prepirka i poljubac.

Pripremila: Željka Vukić

Skip to content