Novosti

GDCK Zabok – održana je osma Zimska škola Crvenog križa

U srijedu, 26. veljače 2014. godine, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok organiziralo je osmu godinu za redom Zimsku školu Crvenog križa. Domaćin „školi“ i ove godine bila je OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok, ravnatelj Tomislav Polanović i voditeljica škole Ružica Kotarski.

Sudjelovala su 73 učenika i dvadesetak voditelja podmlatka i mladeži Crvenog križa i volontera Gradskog društva Crvenog križa Zabok. Zimska škola započela je s radom u 14:00 sati, a završila je u 19:00 sati druženjem uz večeru.
Zimskoj školi prisustvovali su predstavnici iz javnog i kulturnog života Grada Zaboka i KZŽ. U pozdravnom govoru prisutnima se u ime župana KZŽ obratio Nikola Gospočić. Otvaranje Zimske škole obogaćeno je nastupom na gitari dviju muzičkih nada iz Srednje glazbene škole.

Sudjelovali su učenici i voditelji MHCK iz 5 osnovnih i jedne srednje škole sa područja djelovanja GDCK Zabok:
OŠ Bedekovčina; OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički; OŠ Veliko Trgovišće – Područna škola Dubrovčan; OŠ Sveti Križ Začretje; OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok i Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Zabok.

Teme Zimske škole bile su: Pokret Crvenog križa; Pružanje prve pomoći; Humane vrednote; Prevencija trgovanja ljudima; Ljudska i dječja prava; Komunikacija i nenasilje i Priprema za izvanredne situacije (tema koju nam je prezentirala Ivana Zadražil iz HCK).

Zimska škola Crvenog križa rezultat je odlične suradnje Gradskog društva Crvenog križa Zabok i škola koje su prepoznale mogućnost druženja, suradnje i aktivnog načina učenja. Osma po redu, Zimska škola prepoznata je u Agenciji za odgoj i obrazovanje i u Hrvatskom Crvenom križu kao jedinstvena u Hrvatskoj.
Izdavačka kuća Profil, volonteri i Gradsko društvo Crvenog križa Zabok, prigodnim su poklonima na kraju druženja iznenadili sudionike.

Skip to content