Novosti

GDCK ZABOK – PROJEKT „BOLNICA BEZBOLNICA

Hrvatski Crveni križ je u siječnju 2011. godine započeo s provedbom pilot-projekta nazvanog «Bolnica Bezbolnica». Projekt je namijenjen djeci koja se nalaze na bolničkom liječenju i dio je međunarodnog projekta „Smiling Hospital“.

U procesu liječenja, briga za pacijenta, njegovo psihičko i mentalno zdravlje, bitna je gotovo koliko i briga za njegovo fizičko zdravlje. Hrvatski Crveni križ na ovaj način pomaže u stvaranju prijateljske okoline i pružanju pedagoškog i kulturno-zabavnog sadržaja sa svrhom oplemenjivanja i humanizacije bolničkog prostora.

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok uključilo se je u svibnju 2012. godine uprovođenje projekta Hrvatskog Crvenog križa, „Bolnica Bezbolnica“, u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.
Projekt je namijenjen djeci koja se nalaze na bolničkom liječenju i ostaloj djeci koja pohađaju nastavu u OŠ pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Volonteri i zaposlenici GDCK Zabok do sada su osmislili niz radionica čiji je cilj bio da se djeci pomogne da što lakše podnesu bolničke i školske dane, kada su odvojeni od svojih obitelji.
Bilo je tu interaktivnih lutkarskih radionica nakon kojih su se izrađivale lutkice korištene u predstavi.
Likovne radionice pokazale su nam svu kreativnost djece.
Glazbeni susret povezao je male bolesnike sa jednom od najmagičnijih čarolija koja prati ljude od postanka – čarolija glazbe. Djeca su stvaralamelodiju uz korištenje Orffovog instrumentarija.
Početkom studenoga djeca su izrađivala čestitke.
U utorak, 27.11.2012. godine druženje sa djecom osmislila je Snježana Štefek-Borovčak.
Iz papira, salveta, trakica iperlica nježne su ručice izrađivale minijaturne boriće okićene kuglicama. Svaki je borić bio poseban, izrađen sa puno ljubavi a djeca će njima ukrasiti prostor u kojem borave.

Kod provođenja projekta „Bolnica Bezbolnica“djelatnicima GDCK Zabok pomagali su volonteri, defektolozi, učiteljice iz OŠ pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i osoblje bolnice, te imGradsko društvo Crvenog križa Zabokzahvaljuje na pomoći.

Ravnateljica, Željka Vukić, dipl. ing.agr.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content