Novosti

Gimnazija Antuna Gustava Matoša među školama u kojima će se provoditi eksperimentalna kurikularna reforma

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je danas kako će se u eksperimentalnu provedbu kurikularne reforme uključiti ukupno 72 odabrane škole u Hrvatskoj, i to 46 osnovnih i 26 srednjih. Obuhvatit će tako ukupno 8500 učenika i 1.500 učitelja, koji će od jeseni uči u eksperimentalni program. Izabrane škole dobit će nove nastavne materijale te će im se omogućiti stručno osposobljavanje nastavnika i opremanje škola i kabineta.

Na području Krapinsko – zagorske županije izabrane su tri osnovne škole i to OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, OŠ Matije Gupca Gornja Stubica i OŠ Side Košutić Radoboj te jedna srednja škola i to Gimnazija Antuna Gustava Matoša Zabok. Eksperimentalni program provodit će se u 1. i 5. razredu osnovne škole u svim nastavnim predmetima, dok će u 7. razredu biti uključeni programi biologije, kemije i fizike. U srednjim školama eksperimentalni program provodit će se u 1. razredu gimnazija u svim nastavnim predmetima te u 1. razredu strukovnih škola s četverogodišnjim programima u općeobrazovnim predmetima.

Iz Županije su nam objasnili kako su se za sudjelovanje u Eksperimentalnom programu ‘Škola za život’ mogle prijaviti sve škole, osnovne i srednje, koje zadovoljavaju uvjete natječaja. One su za sudjelovanje u projektu morale tražiti odobrenje Nastavničkog vijeća, Roditeljskog vijeća te Školskog odbora, a nakon toga i odobrenje osnivača. Županije je tako svim školama koje su suglasnost tražile i dala. Nju su zatražile osnovne škole iz Gornje Stubice, Tuhlja, Kumrovca, Brestovca Orehovičkog, Petrovskog, Bedekovčine, Belca, Desinića, Radoboja i Pregrade, a od srednjih škola ŠUDIGO iz Zaboka, Gimnazija Antuna Gustava Matoša iz Zaboka i SŠ Krapina.

Izvor: www.zagorje.com

Skip to content