Novosti

Glasajte za naš grad Zabok u sklopu projekta Coca-cole “Pokret za radost”

Coca-Cola je predstavila inicijativu otvaranja vježbališta na otvorenome i najavila da će do kraja 2017. godine otvoriti 20 takvih vježbališta diljem Hrvatske, a upravo građani imaju priliku odlučiti koji će gradovi dobiti vježbališta na otvorenome. Uređenje vježbališta na otvorenome nova je aktivnost u okviru višegodišnjega Coca-Colina projekta Pokret za radost, kojim se građane potiče na kretanje te educira o važnosti uravnotežene prehrane i redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje.


GLASAJTE ZA NAŠ GRAD ZABOK!
O sustavu glasovanja

Kako biste glasovali za svoj grad, potrebno je prijaviti se putem Facebook profila, a jedna osoba može glasovati jednom dnevno.

Sustav glasovanja svim gradovima omogućuje ravnopravan položaj, to jest osigurava da manji gradovi ne budu u lošijem položaju od gradova koji imaju veći broj stanovnika. Vodi se računa i o razvijenosti područja na kojemu se nalaze pojedini gradovi. Naime, želja je Coca-Cole i partnera projekta da se njime unaprijedi kvaliteta života i u manjim gradovima te slabije razvijenim područjima. Rang-lista gradova uspostavlja se temeljem omjera broja glasova za pojedini grad i broja internetskih priključaka u tom gradu*, koji se množi sa stupnjem razvijenosti toga grada**.


http://pokretzaradost.hr/aktivne-zone/

http://www.udruga-gradova.hr/pozovite-gradane-na-akciju/

Prva aktivna zona bit će uređena u Zagrebu, a o tome koji će još gradovi dobiti vježbališta na otvorenome odlučit će sami građani, koji će moći glasovati za svoj grad na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr od 15. travnja do 1. lipnja 2016.


„Coca-Cola od 2013. u okviru projekta Pokret za radost u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu provodi niz aktivnosti usmjerenih promociji aktivnih životnih stilova. Kako bismo aktivno pridonijeli rješavanju problema nedovoljnoga kretanja, do kraja 2017. godine uredit ćemo dvadeset aktivnih zona po cijeloj Hrvatskoj, koje će nakon toga biti predane lokalnoj zajednici u vlasništvo i na stalno korištenje”, kazala je glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu Maria Anargyrou-Nikolić.


Aktivne zone uključivat će sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome.

Sustav glasovanja osmišljen je tako osigurava da manji gradovi ne budu u lošijemu položaju od gradova s većim brojem stanovnika. Pritom se vodi računa i o razvijenosti područja na kojima se nalaze pojedini gradovi. Naime, želja je Coca-Cole i partnera projekta da se njime unaprijedi kvaliteta života i u manjim gradovima te slabije razvijenim područjima.


Sve aktivne zone u odabranim gradovima realizirat će se isključivo u dogovoru i suradnji s lokalnim zajednicama. Partneri projekta su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a podršku projektu dalo je i Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ambasador projekta je Mirza Džomba, bivši rukometni reprezentativac.

Pokret za radost 2016 _poziv lokalnim zajednicama za uključivanje u projekt_15042016

pokret_za_radost_plakat_15042016

Skip to content