Novosti

Gorup prestigao Vetropack prema ukupnom prihodu poslovanja

POSLOVNI REZULTATI: Među 1.000 najvećih poduzetnika u Hrvatskoj prema podacima FINA-e nalazi se i deset tvrtki s područja Krapinsko-zagorske županije

Najveći broj zaposlenih imaju Vetropack, Kotka Jedinstvo, donjostubički Trgostil i Trgocentar – Zabok, dok su po novostvorenoj vrijednosti poredani Vetropack, Omco, Jedinstvo,i Kotka Krapina.

KRAPINA – Nakon što su objavljeni podaci o poslovnim rezultatima u 2012. godini donosimo tablice poduzeća kojaimaju sjedište u našoj Županiji prema četiri kriterija – ukupnom prihodu, dobiti, broju zaposlenih i novostvorenoj vrijednosti. Interesantan je podatak da je Vetropack straža d.d. koja je posljednjih godina bila po svim pokazateljima najuspješnije poduzeće u Zagorju ovaj put po ukupnom prihodu pala na drugo mjesto, iako su imali rast prihoda od 9 milijuna kuna. Gorup d.o.o. je sa preko 70 milijuna kuna boljim rezultatom od prošlogodišnjeg zasjeo na vrh, ostvarivši prihod od 744,9 milijuna kuna.Treće po prihodu je krapinsko Jedinstvo d.d., zatim Omco croatia d.o.o., stubički Trgostil d.d., Autocesta Zagreb-Macelj, zabočki Trgocentar d.o.o., Dunapack d.o.o., Bolnica Magdalena, Krapinske Toplice i Tondach d.d. iz Bedekovčine. Najveću dobit zabilježili su Vetropack i Omco Croatia iz Huma na Sutli, zatim Jedinstvo d.o.o., ZMH Horvat, Kamenolom Gorjak, Gorupi Inkop Poznanovec. Najveći broj zaposlenih imaju Vetropack, Kotka Jedinstvo, donjostubički Trgostil i Trgocentar – Zabok, dok su po novostvorenoj vrijednosti poredani Vetropack, Omco, Jedinstvo, i Kotka Krapina.

‘Gledamo svoja posla i trudimo se biti boljiod konkurencije’

Za komentar smo pitali vlasnika Gorupa d.o.o, Božidara Gorupa koji je istaknuo kako podaci FINA-e nisu točni jer su ranije izašli s podacima. – FINA je izašla sa statističkim podacima, no nakon revizije ispalo je da su naši rezultati puno bolji i da smo ostvarili veći prihod i veću dobit nego što je prikazano. Mi smo svake godine bilježili konstantan rast od 20 posto. Gledamo svoja posla i trudimo se biti bolji od konkurencije – komentirao je Gorup što je ključ ovakvog poslovnog uspjeha, te dodao kako je žalostan zbog drugih, što nemaju veće prihode, a to je nažalost,ogledno stanje gospodarstva u Hrvatskoj. (M. Bašak)

Treće po prihodu je krapinsko Jedinstvo d.d., zatim Omco croatia d.o.o., stubički Trgostil d.d., Autocesta Zagreb-Macelj, zabočki Trgocentar d.o.o., Dunapack d.o.o., Bolnica Magdalena, Krapinske Toplice i Tondach d.d. iz Bedekovčine
Izvor: Zagorski list

Skip to content