Novosti

Gotovi radovi na obnovi zaseke koje je sufinancirao fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Radovi na Društvenom domu Zaseka konačno su gotovi, a ovaj je objekt, kojeg najviše koriste nogometaši i članovi zabočkog nogometnog kluba Mladost, konačno dobio novo ruho.

Sami su se radovi odvijali u dvije faze. Prva se odnosila na sanaciju i termoizolaciju kosog krova, gromobranska instalacija i rekonstrukcija plinske kotlovnice.

Izvođač radova bila je tvrtka M.I. Hršak d.o.o. iz Krapine, a radovi su se odvijali u proljeće i rano ljeto 2015. godine. Druga faza odnosila se na zamjenu fasadne stolarije i izvedba ETICS fasadnog sustava.

Izvođač radova bio je MDK građevinar iz Velikog Trgovišća, a radovi su se odvijali tijekom jeseni 2015, a primopredaja je napravljena u prosincu 2015. godine.

Projektnu dokumentaciju i stručni nadzor nad radovima obavila je tvrtka ARHINATURA iz Zaboka.
Vrijednost ukupne investicije iznosi 965.000 kuna, od čega iznos od 356.000 kuna sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), a preostalu razliku financirao je Grad Zabok iz svog Proračuna za 2015. godine.- Obaveza prema FZOEU je izrada novog energetskog certifikata. Do sada je predmetna zgrada bila u E energetskom razredu glede potrošnje energije, a novim energetskim pregledom ima B energetski razred. Iz toga je vidljivo da je napravljena energetska ušteda u potrošnji energenata (plin i struja), te je postavom šest komada solarnih panela omogućena priprema tople potrošne vode iz obnovljivih izvora energije – rekao je v.d. pročelnik za gospodarstvo u Gradu Zaboku, Danijel Tuđa.

Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content