Novosti

Grad Petrinja otvorio račun za direktnu uplatu pomoći za sanaciju posljedica potresa

Grad Petrinja otvorio je račun za direktnu uplatu novčane pomoći za sanaciju posljedica katastrofalnih potresa koji su pogodili taj kraj krajem prosinca 2020. godine.

DOPIS donosimo u cijelosti:

Kao što Vam je vjerojatno poznato u dva navrata od 28. prosinca 2020.godine grad Petrinju i okolicu zadesio je strašan potres širokih razmjera magnitude 6,2 po Richteru u najjačem naletu. Petrinja kao mali kontinentalni gradić sa izrazito lijepom jezgrom grada koja je građena u pravom srednjoeuropskom stilu, doslovce je sravnjena sa zemljom.

Najtužnije od svega je činjenica kako je potres uzeo jedan mladi život, 13.godišnju djevojčicu Lauru koja je poginula pod ruševinama na Trgu hrvatskih branitelja. Sada imamo i još jednu žrtvu volentara koji je nastradao padom s krova kuće koju je sanirao-

Kako bi pomogli žiteljima Petrinje Grad je otvorio poseban humanitarni račun na koji se mogu uplatiti donacije za izravnu pomoć za raščišćavanje i uklanjanje ruševina po gradu kao i za izgradnju i sanaciju obiteljskih kuća i zgrada u gradu Petrinji. Za potrebe uplate donacije za stradavanje tijekom potresa, otvoren poseban račun u Hrvatskoj poštanskoj banci. Račun je multivalutni. Sve uplate možete izvršiti na IBAN HR28 23900011500198069 sa pozivom na broj HR68 PNB 7765-oib a za uplate iz inozemstva SWIFT HPBZHR2X. Brojni gradovi naše domovine već su odazvali i pokazali humanost i požrtvovnost za nevolju koja nas je snašla, vjerujemo kako ćete i Vi za Petrinjke i Petrinjce odvojiti sredstva ovisno o svojim mogućnostima i pomoći kako bi se lakše prebrodila ova zima i nemila situacija u kojoj smo se našli.

Ukoliko ste donaciju već poslali našem gradu, ovaj dopis smatrajte ZAHVALOM:

Gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović.

Skip to content