Novosti

Grad Zabok dobio Povelju za Naj akciju – Kiki Festival – međunarodni festival dječjeg filma

Grad Zabok dobio Povelju za Naj akciju – Kiki Festival – međunarodni festival dječjeg filma, a ove je godine povelje i pohvale gradovima i općinama uručio Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić

U petak 20. studenoga na sam Dan Konvencije UN-a o pravima djeteta u Starogradskoj vijećnici u Zagrebu održano je godišnje Savjetovanje akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ u organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora Akcije koju vode Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju, uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Na Savjetovanju su se okupili brojni predstavnici iz gradova i općina koji sudjeluju u Akciji te državnih, gradskih, općinskih tijela, ureda i ustanova koji podupiru Akciju, a sudjelovala su i djeca iz Dječjih foruma i Dječjih vijeća.

Sudionike je u ime Središnjeg koordinacijskog odbora pozdravila predsjednica Saveza DND-a Hrvatske Aida Salihagić Kadić, ispred Skupštine Grada Zagreba pozdravila je Jelena Pavičić-Vukičević, prisutnima se obratila i Ivana Milas Klarić, pravobraniteljica za djecu te Valentina Otmačić predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Novi Gradovi i općine – prijatelji djece

U svečanom dijelu Savjetovanja proglašeni su novi Gradovi i općine – prijatelji djece te se obitelji od 48 Gradova i općina – prijatelja djece ove godine pridružilo još njih tri i to Gradovi Lipik i Solin te Općina Vidovec.

Povelja za Naj-akciju Gradu Zaboku

Dodijeljene su već tradicionalne Pohvale i Povelje Gradovima i Općinama za Naj-akciju koja je provedena u lokalnim sredinama te je u značajnoj mjeri doprinijela pozitivnim promjenama u zajednici. Povelje i pohvale gradovima i općinama podijelio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Grad Zabok dobio je Povelju za Akciju Kiki Festival – međunarodni festival dječjeg filma koju provode Društvo Naša djeca Zabok i udruga Gokul te je ovogodišnji 4. KIKI bio najposjećeniji do sada, okupio preko 3000 posjetitelja i imao najviše popratnih programa u obliku radionica animacije i videa za djecu. Iz Krapinsko-zagorske županije Povelje za Naj-akciju dobili su Općina Sveti Križ Začretje i Stubičke Toplice, a Pohvalu Grad Pregrada.

Povelju je u ime Grada Zaboka primila koordinatorica KIKI Festivala Jasenka Borovčak, koja je prisutnima predstavila KIKI Festival te ih pozvala sljedeće godine da dođu u Zabok na 5. KIKI festival.

Skip to content