Novosti

Grad Zabok napravio je prekrasan kutak za igru, odmor i rekreaciju djece i odraslih

U studenom prošle godine započeli su radovi na uređenju sportskog igrališta u Zabočkoj cesti, a ovih dana to postojeće igralište dobilo je dodatni sadržaj koji veseli velike i male stanovnike Zabočke ulice, Naselja Tršinski koje se nadovezuje i okolnih naselja. Službeno tamo je bila planirana izgradnja spremišta s nadstrešnicom i ti se radovi sada bliže kraju. – Sam objekt je gotov, a ono što nam je preostalo je postavljanje keramike i jedne male ograde. Nakon toga slijedi nam tehnički pregled i dobivanje uporabne dozvole’, rekli su iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i javne potrebe Grada Zaboka. Izvođač radova na spomenutom projektu bila je Gradnja Cesarec, a vrijednost investicije 180 tisuća kuna s PDV – om.

Nije tek puki kontejner

No, objekt o kojem govorimo nije tek kontejner kakvog obično zamišljamo već prekrasna kućica s nadstrešnicom i terasom kakvu bi svatko poželio, izgrađena je najsuvremenijom modularnom gradnjom kakvom je primjerice izgrađena i škola u Gubaševu. Sada je tu dovedena i struja i voda, a predstoji još uređenje stazica, klupa i inventara. Vidljivo blatno tlo zapravo je pripremljeno tlo na koje je posijana trava pa će u proljeće, čim vremenski uvjeti dozvole, ovo biti pravi kutak za druženje, odmor i rekreaciju. Naime, osim postojećeg igrališta koji se može koristiti za košarku i, primjerice, mali nogomet, tu ima i dječjih sprava, a s klupicama, ovom krasnom kućicom i zaštitnom ogradom to je sada prekrasna zaokružena cjelina.

Inicijativa udruge ‘Zabočka’

Da se ovo postojeće košarkaško – malonogometno igralište uredi inicijativa je tamošnje aktivne Udruge za sport i rekreaciju ‘Zabočka’. Nismo provjeravali jesu li od Grada Zaboka očekivali da se sve uredi tako lijepo, no stanovnici zadovoljstvo ne kriju, a posebno ih veseli nadstrešnica i terasa ispred kućice. – Sada ćemo moći koristiti i struju i vodu, a služit će nam za druženja i događanja koja organiziramo – kažu zadovoljni mještani. Naime, ova udruga organizira turnire i druga događanja i ova gradska investicija doista im je dobrodošla. No, oni i upozoravaju druge gradske kvartove da im nitko neće ništa donijeti ako sami ne pokrenu inicijativu. A vrijedni tamošnji ljudi kao i u drugim dijelovima Zaboka koji ima tridesetak takvih igrališta, puno pomognu i svojim radom. Za ovo igralište postoji i inicijativa za sanitarni čvor što trenutno zbog pitanja odvodnje nije moguće izvesti, no sigurni su da čim se steknu uvjeti, ono što žele, to će i dobiti.

Grad će preuzeti održavanje

Ovo igralište je dokaz kako se inicijativom građana i sluhom Grada Zaboka za njihove potrebe na samo oko ukupno 200 četvornih metara može napraviti krasan sportsko – rekreacijski kutak prvenstveno za djecu koja tako ne moraju prelaziti ceste i odlaziti u druge kvartove grada. Kad sve bude u potpunosti završeno, odnosno kad se postavi spomenuta keramika i mala ograda te obavi tehnički pregled i dobije uporabna dozvola, ovo će igralište preuzeti Grad Zabok na održavanje. Tako će se o košnji i sličnim poslovima brinuti gradsko komunalno poduzeće ‘Plavinka’, a Grad oko sprava i svega ostalog potrebnog. Ukoliko će nabavljati dodatne sadržaje, nabavit će ih certificirane i licencirane, što znači – sigurne za djecu.

IZVOR: Zagorski list

Skip to content