Novosti

Grad Zabok prijavio je projekt izgradnje dječjeg vrtića u Špičkovini

Grad Zabok prijavio je na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova projekt Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića Zipkica u Špičkovini. Nositelj projekta je Grad Zabok, a partneri su Grad Donja Stubica i Općina Sveti Križ Začretje.

Grad Zabok će kroz ovaj projekt izgraditi i opremiti područni dječji vrtić Zipkica u naselju Špičkovina te time proširiti kapacitete matičnog vrtića i omogućiti smještaj većem broju djece u novom, opremljenom, kvalitetnom prostoru dječjeg vrtića u naselju koje dosad nije imalo objekt dječjeg vrtića. Prošireni kapaciteti podrazumijevaju 5 dnevnih boravaka – 4 vrtićka i jedan jaslički u okviru kojih će biti moguće dodatno smjestiti ukupno 92 djece što će smanjiti pritisak na matični vrtić, smanjiti liste čekanja, povećati kvalitetu života djece i roditelja i omogućiti kvalitetan predškolski odgoj za djecu iz okolnih naselja grada Zaboka.

Ovim projektnim prijedlogom planira se izgradnja novog objekta područnog vrtića s kuhinjom u naselju Špičkovina kako bi se proširili kapaciteti vrtića na dislociranoj lokaciji (nakon Zaboka, drugo najnaseljenije naselje u gradu Zaboku) iz kojeg dolazi velik broj djece predškolske dobi. U sklopu područnog dječjeg vrtića odvijati će se odgojno-obrazovni rad unutar 5 skupnih jedinica – dnevnih boravaka s pripadajućim vanjskim terasama, zatim prostore za odgojno-zdravstvene djelatnike, uključujući prostor za pregled djece i izolaciju oboljelog djeteta uz ulaz u vrtić, te prostor praonice i glačaonice rublja.. Jednakim dimenzioniranjem jedinice za sve starosne skupine omogućeno je fleksibilno korištenje skupne jedinice i laka adaptacija za različite starosne skupine. Svi prostori vrtića imat će projektirane i prateće prostore i sadržaje – društvene i komunikacijske prostore, sanitarije, prostore za odgojno-zdravstvene djelatnike i ravnateljstvo, gospodarske prostore te vanjske prostore i površine, a sve sukladno Državnom pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe.

Predviđano trajanje provedbe projekta je 36 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta 6.840.000,00 kn koliko iznose i ukupni prihvatljivi troškovi. Intenzitet potpore je 100%.

Skip to content