Novosti

Grad Zabok primio priznanje za inovaciju i najbolju praksu u 2013. godini u programu INpuls

Jučer, 09. travnja 2013. godine, održala se u Zagrebu u hotelu Westin svečana promocija i dodjela priznanja nagrađenim gradovima u programu INpuls.

Grad Zabok dobio je priznanje za istaknutu praksu u kategoriji Suradnja s građanima i civilnim društvom za projekt Logopedski kabinet. Priznanje je u ime Grada preuzeo gradonačelnik Ivan Hanžek. Priznanje je uručio g. Dinko Pirak, predsjednik Nadzornog odbora Udruge gradova i koordinator ocjenjivačkih odbora.

Program INpuls provodi Udruga gradova u Republici Hrvatskoj te se najboljim gradovima dodjeljuju priznanja za inovaciju i najbolju praksu. Za stjecanje statusa najbolje prakse, prijavljene prakse ocjenjivane su prema sljedećim kriterijima:
Inicijativa – praksa treba biti potaknuta od strane jedinice lokalne samouprave
Relevantnost/učinkovitost – praksa mora biti dokazano relevantna za rješavanje konkretnog problema i/ili učinkovita u postizanju zadanog cilja
Inovativnost – praksa mora dokazati novi pristup rješavanju problema
Primjenjivost – praksa mora biti pogodna za primjenu u drugim jedinicama lokalne samouprave

27 hrvatskih gradova predložilo je 71 primjer svoje najbolje prakse za priznanje INpuls, a priznanja su dodijeljena sljedećim gradovima u pet kategorija natjecanja:
Zaštita okoliša i prostorno uređenje
Energetska učinkovitost
Predškolski odgoj
Poticanje gospodarskog razvoja
Suradnja s građanima i civilnim sektorom

.

.

Download Program_INPULS.pdf
Download Katalog_najbolje_prakse_2013.pdf
Skip to content