Novosti

GRADNJA KREĆE U LIPNJU: Dvojica ministara, Grčić i Jovanović, i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, na Vinskom vrhu potpisali su Ugovor o financiranju izgradnje školsko-sportske dvorane

Jovanović: Potpisivanjem ugovora za gradnju dvorane stvaraju se pretpostavke za bolji Zabok

Prvi radovi na izgradnji počinju već početkom lipnja, a gradit će se u etapama.

Prošlog je četvrtka na Vinskom vrhu u Hrašćini potpisan je Ugovor za gradnju zabočke školsko – sportske dvorane. Ugovor su potpisali potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Branko Grčić, ministar obrazovanja i sporta, Željko Jovanović te gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek. -U Zaboku postoje dvije srednje škole koje nemaju dvorane za provođenje nastave tjelesnog odgoja, a ujedno postoje i 23 sportska društva i organizacije. Ugovor koji potpisujemo obuhvaća ne samo gradnju dvorane, nego i njeno potpuno opremanje – istaknuo je Hanžek na početku ceremonije. Branko Grčić rekao je da je načelni sporazum o potpori za izgradnju dvorane potpisan još za vrijeme bivše vlasti, a moralna je obaveza ove Vlade da se ovaj projekt realizira. -Zbog gospodarske krize morali reducirati sredstva iz programa EIB, no ipak pokušavamo pomoći jedinicama lokalne samouprave koliko je u našim mogućnostima – rekao je Grčić dok se Željko Jovanović nadovezao i rekao da obrazovanje nije samo usvajanje znanja već da se svakoj školi moraju osigurati uvjeti da se učenici mogu baviti sportom. – Bavljenje sportom i rekreacija preduvjet su zdravog života, a najveći dar je ljudski život. Potpisivanjem ovog ugovora mi stvaramo pretpostavke za bolji život u Zaboku – zaključio je ministar Jovanović. Podsjetimo, izvođač radova izgradnje dvorane je DIV d.o.o iz Samobora, a gradnja počinje početkom lipnja. Sredstva će biti osiguravana na način da će se graditi u etapama, a za ovu su godinu osigurana sredstva kojima će se izgraditi infrastruktura i obaviti pripremni radovi za dizanje zidova. Svaki od potpisnika Ugovora, odnosno ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, ministarstvo obrazovanja i sporta i Grad Zabok, financirat će izgradnju dvorane s po 33 % sredstava.


Izvođač radova izgradnje dvorane je DIV d.o.o iz Samobora, a gradnja počinje početkom lipnja. Sredstva će biti osiguravana na način da će se graditi u etapama, a za ovu su godinu osigurana sredstva kojima će se izgraditi infrastruktura i obaviti pripremni radovi za dizanje zidova.
Izvor: Zagorski list

Skip to content