Novosti

Gradonačelnik Ivan Hanžek svečano potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta rekonstrukcije Dječjeg vrtića “Zipkica”

Ugovor je potpisan u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Radi se o sredstvima usmjerenim na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. godini u organizaciji . Podsjećamo, Grad Zabok dobio je 365.000,00 kuna za rekonstrukciju Dječjeg vrtića “Zipkica”.

Radi se o Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz ulaganje u projektiranje, izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata, sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša, uređenje vanjskih terena te energetsku obnovu objekata dječjih vrtića.

Sredstvima Programa pomoći će se jedinicama lokalne samouprave, osnivačima dječjih vrtića, u provedbi projekata.

Ulaganje u objekte dječjih vrtića pridonijet će poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Sredstva za provođenje Programa osigurana su u „Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2018. godinu i projekcijama za 2019. i 2020. godinu“ (NN 124/17), aktivnost A 788018 – Provedba mjera demografske i migracijske politike.

Skip to content