Novosti

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek primio zlatnog Mihaela Vukića

U novim prostorijama gradske uprave, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek priredio je u srijedu, 20. srpnja 2011. svečani prijem za trenutno najpoznatijeg Zabočana – Mihaela Vukića, osvajača zlatne i srebrne medalje na Europskom juniorskom prvenstvu u plivanju u Beogradu. Uz Hanžeka, prijemu su bili nazočni i njegova zamjenica Nevenka Gregurići pročelnik Željko Tomek. Mihaelov stožer na prijemu sačinjavali su najvažniji ljudi za njegov uspjeh , trener Ivica Androić i mama Željka.

– Zahvaljujem ti za jednu osobitu i kvalitetnu promociju grada Zaboka. Mi u Zaboku ili smo prvi ili se tog sporta ne primamo. Tvoj uspjeh je nešto posebno. Zabok nema bazen, a uz to treniraš u neadekvatnim uvjetima. Znali smo da ste odlični, ali naše ushićenje nakon ovog uspjeha bilo je veliko. Tvoj uspjeh popratili su svi građani Zaboka, čak i oni koji inače ne prate sport. Polako postaješ zaštitni znak ovog grada. Želim ti da ustraješ, da imaš strpljenja i volje, a sad vidiš da se trud isplati. Nadam se, da ćeš biti prvi zabočki olimpijac. Nemoj to shvatiti kao teret, nego kao našu veliku želju – riječi su koje je gradonačelnik Zaboka uputio novom zabočkom šampionu, pred kojim je blistava budućnost.

Hanžek je Mihaela novčano nagradio, a Mihael je postao i ponosni vlasnik monografije slike grada Zaboka.

– Zahvaljujem se na ovom dočeku i nadam se da ću vas i dalje razveseljavati svojim plivačkim uspjesima – po običaju kratak je bio Mihael Vukić.

Vukić ide na SP u Limu

Slijedio je neformalni razgovor u kojem je trener Ivica Androić pričao o mnogim zanimljivim detaljima vezanim uz samo natjecanje i plivanje, uopće. Androić nam je otkrio i da je riješena dvojba oko Mihaelovog nastupa na Svjetskom juniorskom prvenstvu ili na Europskom seniorskom prvenstvu. Iako je stožer bio skloniji njegovom nastupu na seniorskom EP, on sam se odlučio da nastupi na juniorskom SP koje će se održati u Limi. Pripreme će iz tog razloga biti teže i delikatnije, no poštivao se Mihaelov izbor da europsku medalju pokuša potvrditi- svjetskom. Otpliva li na nivou kakav je držao u Beogradu, medalja ne bi smjela biti upitna.

Pred sam kraj razgovora aktualizirana je i problematika izgradnje bazena u Zaboku. Hanžek je rekao da čak i postoje projekti za jedan zatvoreni bazen, no iz dobro nam znanih razloga, njegova izgradnja nije u skorašnjem planu. Veći problem od izgradnje bazena je njegovo održavanje, koje košta oko 2 milijuna kuna. Pokrivanje troškova bazena ne može se namiriti od karata, rentabilni bazen- ne postoji. No, s druge strane njegova korist za društvo je nemjerljiva.Trebalo bi doći vrijemeda konačno i mi Zagorci „denemo glave skupa“. Izgradnja bazena trebali bi biti županijski projekt i svi bi u Zagorju trebali dati potporu Zaboku u tom projektu. U našem kraju sigurno ima još mnogo talenata poput Mihaela. Veliki broj plivača završava fakultet u Americi, što nije mala stvar, pogotovo ako nam se vrate u Zagorje kao budući stručnjaci koji će, možda, biti i nositelji razvoja našeg kraja.

Izvor: Tomislav Zrinšćak, Zagorski list

Skip to content