Novosti

GRADSKO VIJEĆE Uoči 11. sjednice vijeća zabočki vijećnici i gradonačelnik obišli su gradilište sportske dvorane

Gradski vijećnici na sjednici su usvojili odluku o ponovnom imenovanju Tihomira Vrančića iz Zaboka ravnateljem Pučkog otvorenog učilišta Zaboka na četiri godine

Prije mjesec dana svi betonski radovi na višenamjenskoj sportskoj dvorani koja se gradi uz Gimnaziju A.G. Matoša u Zaboku su završeni, u nju je ugrađeno 200 tona čelika. Napravljeno je skoro 90 posto električnih instalacija i kabliranja, a krenulo se s dizanjem stupova, odnosno izradom krovne konstrukcije, obavijestio je šef gradilišta Darko Malek zabočke vijećnike okupljene na obilasku gradilišta dvorane uoči posljednje sjednice Gradskog vijeća Zaboka.

Ključ u ruke

Tako nakon višegodišnjeg čekanja napreduju radovi na sportskoj dvorani vrijednoj 29 milijuna kuna koja će biti bruto površine 3.834,20 kvadrata, od toga 2.889,20 u prizemlju i 945 kvadrata na katu, kapaciteta od oko 1100 sjedećih mjesta, 550 na fiksnim te 550 na teleskopskim tribinama. Dvorana će se sastojati od velike trodjelne dvorane površine 1321,10 kvadrata i dvije manje dvorane površine 196,00 kvadrata (streljana i korektivna gimnastika), a tu su i svlačione, sanitarni čvor,terasa, prodajni prostor odnosno kafići, kazao je Malek, a gradonačelnik Ivan Hanžek dodao je da je gradnja ugovorena po sistemu ključ u ruke, što znači da će u svibnju iduće godine, kada bi radovi trebali biti gotovi, izvođač predati potpuno opremljenu dvoranu. Gradski vijećnici na sjednici su usvojili odluku o ponovnom imenovanju Tihomira Vrančića iz Zaboka ravnateljem Pučkog otvorenog učilišta Zaboka na četiri godine, kao i odluku o osnivanju Savjeta mladih Grada Zaboka, koji će imati pet članova, a birat će se na tri godine. Članove savjeta mladih i njihove zamjenike bira Gradsko vijeće na temelju pisanih i obrazloženih kandidatura.

Čišćenje osolina

Obavljanje komunalnih poslova zimska služba – čišćenje snijega i posipavanje cesta i ulica te čišćenje osolina ove i iduće zime Gradsko vijeće odlukom je povjerilo poduzeću Strojni iskop transport Zajec iz Špičkovine. Cijena za obavljanje poslova je 560 tisuća kuna bez PDV-a za razdoblje od dvije godine. Kako je naglasio gradonačelnik Hanžek, poduzeće udovoljava svim zahtjevima i uvjetima traženim pozivom za dostavu ponuda, ima svu potrebnu mehanizaciju i strojeve za kvalitetno obavljanje posla, a novost ove godine je u natječaju navedeno i čišćenje osolina, čega ranijih godina nije bilo. Gradsko vijeće donijelo je i zaključak o imenovanju Radne skupine za dječja igrališta na području grada Zaboka. Predsjednicom radne skupine imenovana je Nevenka Gregurić, a članovi su Petar Vrančić i Višnja Tunić.

Gradonačelnik Hanžek istaknuo je da se razmišlja i razgovara s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i drugim institucijama o instalaciji fotonaponskih ćelija na krovu dvorane, čime bi, s obzirom na površinu, mogli smanjiti i kompenzirati troškove energije

Dvorana će se sastojati od velike trodjelne dvorane površine 1321,10 kvadrata i dvije manje dvorane površine 196,00 kvadrata (streljana i korektivna gimnastika), a tu su i svlačione, sanitarni čvor,terasa, prodajni prostor odnosno kafići, kazao je Malek, a gradonačelnik Ivan Hanžek dodao je da je gradnja ugovorena po sistemu ključ u ruke, što znači da će u svibnju iduće godine, kada bi radovi trebali biti gotovi, izvođač predati potpuno opremljenu dvoranu.

(Sabina Pušec)

Skip to content