Novosti

Gradu Zaboku povelja za ‘naj akciju’ Društva Naša djeca

Novska, Strahoninec i Bale nove su sredine sa statusom ‘Prijatelj djece’, a Grad Zabok bogatiji je za još jednu povelju

Objavljeno je to na svečanom savjetovanju akcije ‘Gradovi i općine, prijatelji djece’ u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

Suradnja i partnerstvo zajednice

Ove su godine status ‘Prijatelj djece‘ dobili Grad Novska i Općine Strahoninec i Bale. Time je akcija postala bogatija za tri lokalne sredine koje nose ovaj prestižni status. U Hrvatskoj ga sada imaju 79 gradova i općina.

Kao i svake godine, dodijeljene su i povelje i pohvale za ‘naj akcije’. Od 57 prijavljenih, 30 ih je dobilo pohvale, a 27 povelje. Grad Zabok dobio je povelju za akciju ‘Održivi planet kreiraj i u njemu uživaj!‘.

– Akciju su osmislila djeca, članovi Dječjega gradskog vijeća i Dječjeg foruma DND-a Zabok. Riječ je o nekoliko volonterskih akcija kojima su djeca htjela doprinijeti smanjenju zagađenja okoliša, uljepšavanju zajednice u kojoj žive i istaknuti važnost međusobne suradnje i partnerstva. Istodobno je cilj bio educirati djecu i odrasle o održivom razvoju i potaknuti i uključiti cjelokupnu zajednicu na aktivno djelovanje – doznajemo od Jasenke Borovčak, voditeljice Dječjeg gradskog vijeća i tajnice DND-a Zabok.

Izvor: Ni Zagorje malo

Skip to content